Raketvidenskab er der ikke tale om; men, jeg må indrømme, at jeg i forholdsvis lang tid kiggede på chilierne på den chiliplante, som jeg har fået foræret og tænkt…hvad skal jeg dog gøre med alle de chilier? Selvom det ikke er så svært at lave chiliolie, er der faktisk et hav af forskellige opskrifter på nettet…hvorom alt er, det her er min version, som er god til at konservere chilier, som du har tilovers. “Ulempen” ved min opskrift er, at du skal bruge en minihakker.

Chiliolie
Du skal have nogle chilier – ok, det har du sikker fanget efter indledningen. Til det lille glas forneden brugte jeg vel 8 stk. Nu skal du tørre dem. Jeg har tørret mine på en radiator (altså om vinteren) eller i en dehydrator ved 65 grader. De skal være helt tørre. Det varierer meget i tid. På radiatoren tager det nogle dage, og i dehydrator’en adskillige timer (tror at jeg brugte ml. 10-15). Når de er helt tørre, smider du dem i en minihakker og hakker dem, til de er helt pulveriserede.

- Reklame -

Hvis du ikke har en minihakker, så køb en. Den behøver ikke at koste en formue. Vi har en der er forholdsvis billig…men du kan selvfølgelig også gå lidt mere “all in”…men vores billige hakker nu fint løg, mandler osv. Du kan se et udvalg her hos KitchenOne eller her hos Coop.dk (Begge link er reklamelink. Dvs. hvis du klikker på linket og efterfølgende handler der, så får jeg en del af salget. Jeg kan anbefale begge forretninger, hvor jeg selv handler).

Og nu har du chili pulver. Hvis du vil have chili olie, så kan du enten tage en smagsneutral olie (varmebehandlet – jeg vil nok ikke bare tage den billigste stegeolie dog) , eller noget olivenolie…ja det stik modsatte. Men jeg kan godt lide olievenolie. Jeg bruger et meget lille patentglas med skruelåg – så mange chilier har jeg trods alt ikke. Jeg hælder så olie på så det dækker chilierne plus 1 cm.

Lad det stå så længe som muligt (sådan mindst 1 uge) og ryst det en gang imellem.

Chilimayonnaise
Lav din egen mayo (se her) eller køb en virkelig god en. Du kan læse mine tanker om det her. Hæld så meget mayo, som du skal bruge, i et glas, og rør så chiliolie i efter smag.

 

 

- Reklame -

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Indtast din email her