Elske, jeg ville så gerne have elsket Meatstick. Faktisk var jeg overbevist om, at jeg ville skrive en super anmeldelse af den. Jeg var også overbevist om, at den klart skulle anbefales frem for Meater.

- Reklame -

Men skuffet blev jeg…

De helt klare fordele af en Meatstick over en Meater er, at den er meget mere anvendelige. Den kan bruges i en friture (ikke fordi jeg bruger min friture så meget, men når jeg gør, er jeg da i tvivl om, hvornår maden er færdig), den kan også komme en tur i opvaskermaskinen og bruges ifm. Sous Vide. Jeg har ikke selv en Meater, men når man researcher på nettet, er der enighed om, at Meater for ofte taber forbindelsen. Det gør Meatstick EX 80 ikke. Det spiller bare, både med at opretholde forbindelsen og gendanne den, når du rent faktisk har bevæget dig ud for rækkeviden. Jeg har oplevet, at den så bare forbinder sig til Meatstick og ikke Extender – det er lidt træls, da man så skal skabe forbindelsen med sticken og extenderen igen.

Det der er en smagssag. Jeg er ikke stor fan af appen. Jeg foretrækker et mere “keep it simple” design. Det, at du skal vælge mellem alle mulige tilberedningsmåder og typer af kød, giver ikke mening for mig. De er i øvrigt ikke oversat til dansk heller. Appen beregner reststegetiden, det kan godt være at tilberedningsmåden indgår i denne beregning…men jeg ved det ikke, og jeg foretrækker noget mere enkelt…men det er en smagssag. Resttiden på stegetiden har jeg ikke testet nøje…men der går et stykke tid, inden den bliver vist, og så stolede jeg heller ikke på den på gr. af nedenstående.

Den altoverskyggende ulempe…Meatstick måler temperaturen i kødet og i omgivelserne. Måling af temperaturen af omgivelserne er meget skæv. Da jeg brugte det første gang viste måleren 20-40 grader lavere end grillen var sat til. Da kødet var blevet mere varmt og jeg satte kødet i en 110 grader ovn. Viste kødet 100 grader. Årsagen er, at måleren bliver påvirket af kødets temperatur. Det bekræftede Backyard Living, som supporterer Meatstick i Danmark. Hvis du nu tænker, så køber jeg Meatstick mini, som ikke måler omgivelsestemperaturen – den tankede strejfede mig – så skal du være opmærksom på, at den kun kan måle kernetemperaturen op til 85 grader … så glem alt om fx Pulled Pork. Måling af kernetemperaturen, jeg har ikke været så opmærksom på den, som den eksterne temperatur-måling. Men jeg er forholdsvis sikker på, at temperaturen ikke var særlig præcis, da jeg målte efter. Jeg har set en del anmeldelse på YouTube, som bekræfter min mistanke.

Jeg lavede også en test af at lægge termometeret i kogende vand, lægge det i køleskabet og bare på køkkenbordet. Der var 1-2 grader til forskel på den interne og eksterne temperatur-måler. Backyard Living siger, at en forskel på 2 grader er indenfor tolerancen; men de uddyber så ikke hvor stor den tolerance, som du rent faktisk må leve med.

Supporten…jeg har købt Meatstick’en hos Homeshop.dk. Det er en fantastisk forretning, men et kæmpe udvalg og en sublim kundeservice. Selvom jeg ikke havde hele indpakningen længere, og selvom jeg havde brugt sticken, kunne jeg sende den retur. De betalte også for retur-fragten.

Selve supporten af Meatstick står Backyard Living dog for. Så da jeg spurgte ind til de problemer, som jeg oplevede, så satte Homeshop mig i kontakt med Backyard Living (BL) (det var også rigtig fint). BL kontaktede mig straks, hvilket er positivt. Men de havde misforstået mit spørgsmål. Hvad jo sker. Derefter følte jeg dog, at de havde for travlt med at konkludere, at meatsticken ikke fejlede noget. Forskellen på de ovennævnte 20-40 grader i omgivelsestemperaturen, var som forventet, da det jo virkede, da jeg satte kødet i ovnen. Men hov stop…jeg skrev ikke at det virkede, men at der fortsat var en forskel på 10 grader (ved en ovntemperatur på 110 grader). Jeg blev så bedt om at lave en test med at lade termometeret ligge på køkkenbordet, og fik så blot at videm at en forskel på 2 grader er indenfor tolerancen. Jeg orkede ikke at spørge, hvad tolerancen egentlig er og hvorfor den viser så store forskelle, når jeg tilbereder kødet. De havde tidligere sagt, at temperaturen bliver påvirket af det kolde kød. Backyard Living får gode anmelder på Trustpilot, men jeg kommer ikke til at handle der.

Dommen

0 ud af 5 gryder. Jeg mener, hvad kan man bruge et termometer til, som viser den forkerte temperatur. Det er så ærgerligt, jeg er virkelig vild med tanken med denne type termometre…jeg håber snart, at der kommer forbedret udgave.

- Reklame -

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Indtast din email her