Billig og godt..så bliver det ikke bedre. Jeg ved godt, at der er dem, som har det svært med indvolde. Jeg er bange for højder, men mand nok til at bekende mig til det, og til at indrømme, at det ikke er helt så rationelt. På samme måde er det jo egentlig med indvolde. Hjertet er jo blot en muskel ligesom så meget andet kød. Jeg er også virkelig glad for lever, men her medgiver jeg, at konsistensen er anderledes og kan snarere være en smagssag. Men hjerter…hvis du serverer det, uden at fortæller hvad det er, vil ingen tænke over det. Selvfølgelig kan der være nogle årer, der afslører hvad det er og måske give anledning til eftertanke. Men min pointe er, du får et virkelig velsmagende stykke kød til stort set ingen penge.

Flere opskrifter foreslår, at du flækker hjertet og fylder det med et eller anden og serverer det helt. Det har jeg faktisk ikke prøvet. Vi foretrækker at skære det ud i stykker…sådan “smovsemad” med mos.

- Reklame -

Tid ~ 2-3 timer…men..

…men, det meste af tiden passer det sig selv. Og strengt taget tror jeg, at du kan nøjes med at lade det simre i 1 time. Men mine hjerter bliver tilpas i konsistensen efter 2 / 2,5 timer til min smag.

Ingredienser, til 6-8 personer

 • 1-2 fed hvidløg … jeg havde kun et ellers havde jeg brugt 2.
 • 6 svinehjerter … de plejer at komme i pakker med 2. Du skal regne med 1 hjerte per person, men hvis du skærer det ud, som jeg gør i opskriften og har rigelig med sovs, så er der sikkert noktil 8. Men så igen, de koster omkring 40 kr. kg…det er billigt for så velsmagende kød. Og rette kan i øvrigt fryses…så min pointe er, lav hellere for meget end for lidt.
 • 6 løg
 • 6 laurbærblade
 • 0,5 liter fløde
 • grønsagsfond
 • 1 æble
 • ribsgele, salt og peber til tilsmagning
 • vvid sovsejævner (bare grin)
 • smør til at svitse kødet
 • 1 øble
 • masser af persille

Fremgangsmåde


Skær hjertet over i midten og rens dem for blod, blodansamlinger og scener. Du skal også fjerne årerne. Skyld dem og dup dem tørre med køkkenrulle. Skær dem så i mindre stykker. Jeg skær dem i strimler, som det lige passer. Men hvis du vil have mål, så sådan 1 cm tyk og 1 cm bred og 4-5 cm langt. Du kan også se på nedenstående billede.


Pil og hak nu løg og hvidløg fint. Skræl æblet og tag kernehuset ud. Skær det også i meget fine tern. Svits kødet i en gryde til det tager farve og smid løg / hvidløg og æbletern ned til kødet og svits det lige lidt med i 30 sekunder, krydr med lidt peber og lidt salt (fonden, som du hælder på om lidt kan også være salt). Tilføj laurbærplade og hæld så grønsagsfond / boullion ved (følg vejledningen ift. blandingsforhold med vand) så det dækker.


Jeg lader mine hjerter simre i 2-3 timer under låg til de er møre og fortsat har lidt bid. Tag hjerterne op af gryden og kog sovsen ind til det halve, hæld fløden ved og smag til med salt, pebber og evt. ribdsgele. Lad det hele koge op og jævn sovsen til den tykkelse, som du kan lide.

Server med kartoffelmos og masser af persille

- Reklame -

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Indtast din email her