P lastik, brug af plastik er jo ikke ligefrem miljøbevist. Derfor var jeg også lidt tilbageholden ift. at købe et hønsehus af plastik; men et hønsehus af plastik har nogle fordele, som virkelig er væsentlige for mig. Der er forskellige bud på hønsehuse af plastik; men for mig stod valget mellem huse fra Omlet og Nestera

- Reklame -

Nestera vs Omlet
Omlet ser umiddelbart ud til at være mere robuste og de har langt mere tilbehør til deres huse. Omlets huse rummer dog færre høns end huset fra Omlet, og det er væsentlig for mig at have plads til mine 8. Det helt centrale argument er dog, at Nesteras huse er lavet a 100% genbrugs plastisk, da jeg læste det, var jeg ikke længere i tvivl om, at det skulle være huset fra Nestera

Hvor kan du købe det?
Nestera har en dasnk forhandler America A/S (america-thisted.dk) Jeg kan virkelig anbefale forretningen; de har en god kundeservice og et godt udvalg. Det irriterer mig dog, at de fortsat skilter med Automatisk Åbne/Lukke automat fra Chicken Guard til Nestera. Jeg bestilte den, og det viste sig, at den ikke passede til Nestera. Jeg har også god erfaring med at handle direkte hos Nestera (se her, og det er et reklamelink). Her får du det origiable tilbehør. Kundeservice svarer på mails og er god. Der manglede nogle skruer til mit hus og dem fik jeg eftersendt. Amarica A/S er ikke et reklamelink, men jeg kan som sagt anbefale dem – jeg villle dog nu bestille hos Nestera, da jeg også kan få den automatiske døråbner der; og deres kundeservice er god – og jeg anbefaler dem ikke, fordi der er tale om et reklamelink.

Hvilket hus og hvilket tilbehør?
For mig var det vigtigt, at der var plads til så mange høns som muligt. Jeg købte derfor det store hus, som er “raised” dvs. løftet i højden. Jeg har haft 8 høns og 1 hane i det bur … det var en blanding af mindre høns og 3 store orpington, det gik ok; men så skal der heller ikke være flere i den. Jeg vil mene, at du ikke burde have mere end 8 høns i det og de skal ikke alle være lige så store som orpington. Isa Brown størrelse er fin.

Det, at huset kommer op i højden, giver hønsene mulighed for at søge ly for regn og finde skygge. Du skal dog være opmærksom på, at du ikke kan have kylliger i det høje hus. I dag ville jeg nok købe deres Wagon – den var ikke lanceret, da jeg købte mit hus.

Du skal helt sikker købe “Dropping Trays” og et sæt med hjul til. Hjulene gør det muligt at flytte huset. Bakkerne gør det let at rense huset, da du bare kan tage dem ud. Den automatiske døråbner vil jeg også mene, at du bør investere i. Jeg er virkelig glad for gåturen til hønsene, men det er rart, at de kommer ud så hurtigt som muligt om morgenen, og at jeg ikke er nødt til at gå derned om aftenen. Du kan selvfølgelig lade døren stå åben, men det tør jeg ikke, vi har for mange ræve.

Du kan supplere med en Chicken Run; dvs. en indhegning, som står i forlængelsen af hønsehuset. Den er rævesikret, så her kan du måske spare den automatiske døråbner/lukker; men jeg vil nu råde dig til at lukke og åbne døren, så det ikke trækker mere end højst nødvendigt ind i huset. Hvis du køber indhegningen, skal du også bestille forlængelsen med, eller er der for lidt plads. Selv med forlængelsen er der ikke nok plads – synes jeg – til 8 høns. Selv med få høns, synes jeg ikke at indhengningen er stor nok … jeg har en med 2*1 meter forlængelse; selv det synes jeg ikke er særlig meget. Jeg har et elektrisk flytbart hegn, som jeg har hønsene til at gå i. Nestera indhegningen har jeg også, men jeg bruger den egentlig kun, når jeg lige skal lukke hanen ind (den er lidt agressiv), hvis jeg skal have fat i en høne. Og så har jeg dækket en del af den over, så høsene får læ for sol & regn. Så konklusionen er, at du egentlig ikke har brug for Chicken Run.

Ift. afdækningen købte jeg en billig pressening og satte den fast med nogle stribs. Omlet har en pressing til formålet. Nestera har ikke sådan noget tilbehør.

I øvrigt en ekstra anmærkning til Nestera indhegningen, den er lidt lavere end mit flytbare hegn. Jeg studsede en dag over, at nogle af hønsene og hanen var kommet ud. De viste sig, at de hopper op på Nesetera Indhegningen og så ud. Så her var jeg nødt til at improvisere, som du kan se på billedet.

Kvalitet og herunder Hvor let er det at samle?
Nestera giver en 25 årig garanti. Det siger noget i sig selv. Og jeg kan bekræfte, at huset føles robust og også de skruer m.m., som bruges til at samle det. Dropping Trays (bakkerne) synes jeg, burde være lidt bredere, der kommer hønsemøg imellem dem. Og så er jeg ikke stor fan af den måde døren åbner på. Den åbner til siden, det kan godt være, at det beskytter mod at røvdyr kan skubbe den op; men det gør også , at møj, halm osv. let kommer i klemme, så døren ikke åbner / lukker i ny og næ. Og den var også meget mere følsom for frost (dvs. den var frosset fast) her da det var rigtig koldt, end min Chicken Guard Extreme dør, som sidder i mit træhus,

Så jeg er tilfreds med kvaliteten, men du skal være opmærksom på at der ikke er noget i klemme ved døren, og når det er virkelig koldt som det var i vinters, så skal du være opmærksom på, at døren kan drille.

Nestera skilter med, at du kan samle huset på unde1 time. Jeg brugte 2,5-3 og vejledningen er til tider lidt misvisende. Så ikke helt Ikea, men sammenligningen er nu heller ikke helt forkert … fordi det faktisk spiller.

Fordele ved et hus af plastik
Jeg har også et hjemmelavet hus af træ. På sigt kommer jeg til at erstatte det med en Nestera Wagon. For mig er der 2 afgørende fordele ved Nestera (1) huset er mobilt … jeg har bøvlet lidt med rotter, som har bosat sig under mit træhus. Jeg er med på , at du også kan lave et mobilt træhus … men det er bare ikke lige så let som med Nestera (2) Blodmider, jeg har haft blodmider i begge huse. Men ved Nestera kan de kun gemme sig der, hvor træpindende og hviler på plastikken. Huset er super let tilgængelig og hurtig vasket ned og det samme gælder pindene. Træhuset er mere bøvlet at rengøre og jeg var nødt til at supplere med rovmider.

Dommen!

Der er da noget, som jeg ikke er helt optimalt. Så jeg overvejede at give 4 gryder eller 4,5…men, jeg ville til enhver tid købe et hus fra Nestera igen. Og det kan godt være, at husene fra Omlet er bedre til færre høns, men disse huse er ikke lavet af genbrugsplast. Så 5 gryder, fordi det er det hus, som du burde købe, hvis du leder efter et mobilt hus af plastisk.

- Reklame -

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Indtast din email her