Ja jeg er fortsat glad for mit bagestål … rigtig glad faktisk. Som du kan læse her, har jeg tidligere delt mine tanker om et bagestål. Jeg er lige flyttet til et hus med en mindre ovn, og jeg har faktisk købt et nyt bagestål (på mål) … bare for at understrege, at jeg virkelig er glad for det.

- Reklame -

Bagestål er fantastisk, men ikke til alt

Jeg har bagt en del “forskelligt” på mit bagestål. Jeg har bagt boller / rundstykker, baguette og pizza. Det er her, hvor bagestålet virkelig gør en forskel, synes jeg. Ikke mindst pizza har jeg haft gode resultater med.
Jeg har en gasdrevet pizzaovn (se her). Den er jeg – også – fortsat rigtig glad for; men når vejret er dårligt eller jeg lige er lidt for doven til at folde den ud, så bruger jeg ovnen. Modernist Pizza skriver også, at du får det bedste resultat i en almindelig ovn på et bagestål. Jeg skruer oven op på maks (min klarer 300 grader), og jeg bruger bagepapir, som kan tåle den høje temperatur. Da jeg har flere stykker bagepapir, kan jeg forberede en pizza samtidig med en er i ovnen. Måske griner du nu, men jeg har endnu ikke lært at få en “belagt” pizza på en pizzaspade uden brug af bagepapir – og i gas pizzaovnen vil / kan jeg ikke bruge bagepapir.

Nå, en lidt længere “snak” om pizza. Der hvor jeg synes, at bagestålet ikke er så godt, er nå jeg bager brød. Jeg må indrømme, at jeg ikke har testet det særlig omfattende; men jeg har på det sidste brugt stålet til at bage surdejsbrød og jeg undrede mig over, at der var markant flere lufthuller nederst i brødet og at det så bliver mere “kompakt” øverst. Jeg regner med, at det er fordi stålet er så varmt, at brødet hævner hurtigt nederst sammenlignet med den øverste del af brødet. Det, at stålet er så varmt, er jo netop fordelen ved de andre typer “lavere” bagværk; men ved brød synes jeg ikke, at resultatet bliver lige så godt, som i min grynde eller bare i ovnen uden brug af stål.

Bagestål … til alt andet end brød?

Så jeg tillader mig at konkludere, at du ikke nødvendigvis bør bruge et bagestål til dit brød … men, jeg hører meget gerne fra jer …. lad mig / os høre om jeres erfaringer.

- Reklame -

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Indtast din email her