20 procent, det er meget – ik? Og meget kan væren en god ting, men det kan også være for meget, som fx hvad angår købe mayo af den billige slags.

Nå, men mayonnaise, hvad indeholder så købeversionen. Min hjemmelavede version vil jeg mene, består til ca. 95% af olie; resten er æg, lidt sennep, eddike og salt (du kan finde min opskrift her). Jeg lader lige være med at forholde mig til, at der tilsyneladende bruges tørrede æggeblommer (som nok ikke er fra glæde høns), og tillader mig t konkludere, at der i købevariationen er ca. 80% af ingredienserne, som jeg kan forholde mig til. 20% procent må altså være E numre…mums.  Selvfølgelig ved jeg, at disse er godkendte, og man kan argumentere for, at nogle af dem gør, at produktet holder længere…men helt ærligt 20%.

Da dette gik op for mig, holdt jeg op med at købe den billige gule version, som vi alle er så vant til. Der findes også i lavpris supermarkeder gode økologisk alternativer, hvor ingredienserne ser “knap så skræmmende” ud. Men også her skal du passe på, fx. så jeg en med 12% vand !?…så læs det så du ved hvad du spiser.

Nå ja, ovenstående afspejles selvfølgelig i prisen. Den billige købeversion koster vel 10 kr. for 400 g. den hjemmelavede 20 kr for halvdelen (dvs. for olie og æg – eddike og sennep antager jeg, at man har). Så en hjemmelavet øko mayo koster 4 gange så meget, som den billige variant…vurder selv, hvad du synes giver mest mening.

 

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Indtast din email her