Du behøver ikke at bruge et spyd / rotisserie. Sådan startede jeg dette indlæg. Den anden dag havde jeg ikke tid / lyst til at starte grillen igen. Jeg gad heller ikke braisere skanken; primært fordi jeg ikke havde brug for sovsen.

Hvis du ikke har overskud til at hygge om en skank, men lige pludselig falder over et virkelig godt tilbud på en, så smid den i ovnen. Den anden dag hos IRMA faldt jeg over 1,5 kg. skank til 70 kr. Fra min tid i Tyskland ved jeg, at den sagtens kan spises med en masse sennep og brød, som det eneste tilbehør. Hvis du også lige finder en dåse surkål (det er så ikke så let at i Danmark)…ja, så er det et festmåltid for en kødglad person.

- Reklame -

Jeg må sige, at smagsmæssig blev den virkelig god; og sværdene var også sprøde.

Ingredienser

  • 1 skank – min vejede 1,5 kg. Hvis den er større eller for den sags skyld mindre, så skal du justere stegetiden. Tjek med et termometer, temperaturen skal vøre 90 grader.
  • Salt

Tid ~ 3 timer

Fremgangsmåde


Forvarm ovnen til 200 grader. Rids skanken…jeg ridsede “firkanter”, du kan også nøjes med “linjer”. Skær ikke ned i køde.  Gnid den godt med salt også imellem snittene. Smid den i ovnen på en rist med en bradepande eller lignende under den. Giv den 1,5 time ved 200 grader. Skindet burde være sprødt nu. Og skru så ned til 170 og giv den yderligere 1,5 time. Kernetemperaturen skal være 90 grader.

Smagsmæssig blev den lige så god som på rotisseri og sværdene var også sprøde

- Reklame -

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Indtast din email her