Du behøver ikke at bruge et spyd / rotisserie. Svineskank kan tilberedes på mange måder, den kan braiseres (øl eller rødvin), den kan tilberedes i ovnen og på en grill – også bare på risten. Men, jeg bruger mit rotisserie hver gang jeg skal grille noget, som skal have sprødt sværd. Jeg har lavet porchetta og svineskank (sjovt nok ikke flæskesteg) og sværdene bliver bare gode…og så giver det bare lige lidt mere “hygge” og øjenguf at se sådan noget kød dreje rundt og stege i sit eget fedt.

Jeg har en Weber grill, du kan købe et rotisserie til Weber og til andre her hos KitchenOne. (Bemærk, at det er et reklamelink for et sted, hvor jeg selv ville handle)

- Reklame -

Det slår mig lige, at det måske ikke er helt tydeligt, at der ikke bare er tale om et spyd men et roterende spyd. Det er det, at det drejer rund med kødet, der gør forskellen, da fedtet ikke bare drypper ned, men bliver på kødet.

Ingredienser

  • 1 skank, min vejede 2 kg. Det er en stor skank, som burde være nok til 2 personer; men du skal være opmærksom på, hvor meget fedt og ben, der er . Min var desværre meget fed og benet var stor, så der var “kun” kød nok til en. Så spørg din slagter. Jeg har efterfølgende ladt mig fortælle, at der er mindre kød på skanke af forenden.

Tid ~ 2-3 timer
Min var 2,5 timer på grillen – den skal have en kernetemperatur på 90 grader.

Fremgangsmåde


Rids skanken…jeg ridsede “firkanter” du kan også nøjes med “linjer”. Undgå at skære ind i kødet. Gnid skanken godt med groft salt også ned i ridserne….og ja, det er 100% det samme som ved en flæskesteg.

Når du har ridset den, så stik spydet igennem skanken. Det kræver lidt øvelser at møve den forbi benet, sørg for at gaflerne også sidder fast i kødet, så skanken ikke drejer rundt


Du har selvfølgelige allerede gjort grillen klar. Der skal være glødende kul begge sider af grillen (men pas på med mængden, ellers bliver det meget varmt. Du kan sikkert også nøjes med den ene side, nur hvor jeg tænker over det). Sæt spyddet på grillen over en drypbakke, og sæt så låg på grillen.

Prøv at holde grillen på 220 grader. Min svingede meget den dag ml. 200-250; 250 grader er fint til sprøde sværd, men pas på, at den ikke bliver brændt inden den er færdig. Så med 220 grader passer det nok. Skanken er færdig når den har en kernetemperatur på 90 grader, det tog 2,5 timer for min.

Brød og masser af sennep, mere skal der ikke til … Nå ja, øl, øl skal der også til

- Reklame -

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Indtast din email her