Nervøs, jeg valgte at servere denne ret for nogle venner (konen er italianer). Datteren nægter at spise pasta, der ikke er “al dente”, så jeg var virkelig nervøs, da jeg serverede det…ikke på gr. af konen, men sandheden kommer jo – som bekendt – “unpluged” fra børn. Men jeg kunne ikke lade være med at servere en stor portion pasta til en større flok – det er en hyggelig måde at servere og spise sammen på … og datteren var tilfreds.

Ingredienser ~ til 10 personer og et par børn

  • En god tomatsovs til 10 personer, se en opskrift her (en halv portion ift. min opskrift)
  • Nogle virkelige gode kødboller … ja, ja alt skal være godt, men det er så enkel en opskrift med så få ingredientser, at de også skal være gode. Se en opskrift på kødboller her. Du skal lave boller med ca. 1,5 kg. kød. Du kan spare lidt på persillen og parmesanen. Kødbollerne skal ikke være så store, de skal trilles til noget der ligner 4 cm. i diamter. Altså større end kødboller og mindre end frikadeller; og du behøver ikke at lave dem Sous Vide
  • Evt. nogle tørrede tomater – se en opskrift her.
  • 0,25 liter fløde
  • Persille (en stor håndfuld)
  • 2 pakker – ja, virkelig god – spaghetti
  • Parmsan, som du selv river – ellers er det lige meget, lad være med at lave denne ret

Tid ~ 30 minutter
Alt er jo sådan set forberedt, så det tager ikke så lang tid

Fremgangsmåde


Hvis du ikke allerede har gjort det, så steg kødbollerne … gem stegefedt og saft. Du kan passende hælde det over i den store gryde, som du varmer tomatsovsen (hæld fløden ved)  i sammen med kødbollerne.


Samtidig med at du varmer sovs og kødbollerne, koger du pastaen jf. anvisningen. Sørg for ikke at overkoge den, den skal være al dente. Når de er færdige, så hælder du vandet fra, og så hælder du pastaen (de skal fortsat være lid våde) over i gryden med sovsen. Nu blander du det hele forsigtigt, så kødbollerne ikke går i stykker. Til sidst serverer du det i en stor skål drysset med soltørede tomater (skær dem over) og masser af persille og en stor skål revet parmesan ved siden af.

Buon Appetito

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Indtast din email her