Kræse en gang i mellem er det let kræse om sin mad, da der ikke skal så meget til, og det gælder tomatsovs. Den er hurtig lavet, velsmagende, og du kan bruge den til mange “ting”. Fx koteletter i fad, på en pizza eller oplagt selvfølgelig en gang pasta.

Vi har en del basilkum til at gro under vores skråvinduer i diverse rum, og vi har efterhånden rigtig meget basilikum. Så for at komme lidt i bunds med det, lavede jeg en ret stor portion tomatsovs her i weekenden.

- Reklame -

Udstyr
Du har brug for en blender, og så er det let som en leg.

Ingredienser ~ det er sovs nok til 20 personer, hvis du bruger det til pasta

  • 6 dåser hakkede tomater af god kvalitet. Som I kan se på billedet, køber jeg italianske produkter. Det er ikke fordi, at jeg har sammenlignet med så mange andre, men jeg stoler bare på, at italiaerne har styr på det.
  • 1 tube (185 gr) tomatpure
  • 3 æbler
  • 1 dl æble cidder edike
  • 5 rødløg
  • 5 fed hvidløg
  • 1 meget stor håndfuld basilikumblade
  • 1,5 tsk pebber
  • 1,5 spsk. salt
  • 1 spsk. tørret rosmarin
  • 2 spsk. tørret oregano
  • 1 spsk. sukker
  • Hvis du – ligesom mig – har nogle tomater, som du ikke får spist, så brug dem nu

Tid ~ 1 time
Deraf 30 min “simren” og så er der også tid til at ryde op.

Fremgangsmåde


Start med gøre alle indgredienster klare. Skræl æbler & fjern kernehuset, pil løg & hvidløg og vask tomater. Afhængig af hvor god din blender er, skær alle dele i mindre stykke. Jeg har en virkelig god blender, så jeg behøver ikke at findele “det hele”.


Tag en enkelt dåse tomater, æblerne, rødløg, hvidløg, basilikum, krydderierne og smid det ned i blenderen. Kør det grundigt igennem så det hele bliver jævnt uden klumper. Jeg – dvs. min lille søn – kørte det igennem 2 gange et minut på smoothie indstillingen, som også sørger for, at der bliver rystet godt rundt i ingrediensterne i blenderen.


Nu tager du en stor gryde og hælder den blendede sovs sammen med resten af tomaterne og eddiken ned i den og lader det simre i 30 min. Du skal nok ikke bruge så meget tomatsovs på en gang, så pak sovsen i nogle fryseposer og gem dem i fryseren. Her kan den holde sig i nogle måneder.

- Reklame -

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Indtast din email her