Tømmermænd, jeg tror, at det er første gang siden min søn er blevet født,  at jeg har tømmermænd. Jeg gider ikke drikke for meget, når jeg vil (og skal) være der for min søn dagen efter. Men lørdag til søndag var jeg alene hjemme, og den ene drik tog den anden sammen med en ven. Så i søndags stod det på tømmermænds-morgenmad. For mig skal det gerne være lidt federe, end hvad jeg normalt spiser, og så er det også lidt senere på dagen, så man får jo nærmest lyst til frokost. Og så skal det være let og hurtigt at lave. Så min første tanke var at bruge mit nye vaffeljern til at lave morgenmad for første … og helt sikker ikke sidste gang, da tømmermænd ikke er en forudsætning for at “det bare smager godt”. Så min morgenmad stod på vaffel omelet og vaffel toast, lynhurtigt tilberedt…det med at rense jernet, kan man jo udskyde (selvom, det er ligetil med jernet fra Sage). 

Et belgisk vaffeljern minder jo på mange måde om en toastmaskine…et vaffeljern er dog dybere, som gør det super godt egnet til en omelet. Omeletten smager selvfølgelig ikke som en “rigtig” omelet, fordi den er mere samlet, men fortsat meget luftig. Toast’en har godt at blive mere “integreret” på gr. af de karakteristiske belgiske vaffel fordybninger, der maser det hele sammen, så skinke og ost er ligesom en del af brødet. 

- Reklame -

Både mht. omeletten og toasten kan du jo fylde i, hvad du lyster. Den eneste begrænsing er størrelsen af vaffeljernet. Man vil sikkert kunne lave toasten med løg og peberfrugt og slå et æg henover toasten; men jeg foretrækker at ”skille” det ad i en toast og en omelet med lidt grønsager. (En opdatering, jeg har så sidenhen kombineret æg og toast – og skrevet lidt mere om rengøring – du kan læse det her).

Jeg er ret glad for mit vaffeljern fra Sage og kan anbefale det varmt, du kan købe det her hos KitchenOne. (Bemærk, at det er et reklamelink for et sted, hvor jeg selv ville handle)

Ingredienser, til 1 omelet- og 1 toastvaffel

  • 1/4 peberfrugt (Jeg kan godt lide de røde, da de er mere sød, men alle farver kan bruges)
  • 1 lille forårsløg (Du skal bare bruge det hvide)
  • 4 cherrytomater (Skær dem over og skrab)
  • Lidt purløg (Hvis du har…ellers er det lige meget)
  • 2 æg
  • Toastbrød eller noget andet lyst blødt brød (Jeg brugte vores lokale bagers sigtebrød, som er lavet på sødmælk og smør(
  • 2 skiver rigtig god skinke (Lad nu være med at bruge den billige firkantede)
  • 2 spsk. revet cheddar ost
  • smør til vaffeljernet

Tid ~ 10 min + tid til at varme jernet op og gøre det rent
Sage vaffeljernet er forholdsvis længe om at varme op. Så tænd det nu. Det tager ikke lang tid at hakke og blande og samle, og så tager det ca. 4,5 minut at bage bage omelet og toast’en. Det er faktisk ret nemt, at gøre Sage vaffeljernet rent, men det ventede jeg nu alligevel lidt med.

Fremgangsmåde


Tænd for vaffeljernet
Hak peberfrugt, forårsløg og cherrytomaterne meget fint. Slå æggene ud i en skål. Til Sages Vaffeljern følger der et fint målebager med. Tag en gaffel og pisk æggene “sammen”, og tilføj så de hakkede grønsager. Hvis kanten på brødet er lidt hårdt, så skær det fra, og læg så skinken oven på toasten. Ok, jeg føler mig lidt dumt, at jeg forklarer, hvordan man laver en toast, men det “nye” er jo, at det hele laves i et vaffeljern.


Når du har smurt vaffeljernet – jeg bruger sådan en spray med fra Lurpak – hælder du æggemassen i vaffeljernet i den ene side, og lægger toasten i den anden side, drys med cheddar og læg den anden skive brød oven på. Det forudsætter, at dit vaffeljern rent faktisk er beregnet til 2 vafler…smiler. I mit vaffeljern skal både omeletten og toasten have ca 4,5 minut ved mellemvarme ved indstillingen for belgiske vafler. 

Når toast og omelet er færdige, kan du hakke lidt purløg og drysse det over omeletten. Jeg kan også godt lide noget sennep til min toast. 

Det smager også godt uden tømmermænd

- Reklame -

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Indtast din email her