Er en østers et dyr, en grønsag eller en frugt?  Måske er min tankegang bare ikke avanceret nok, og der findes flere muligheder; men eftersom en østers ikke vokser op af jorden eller hænger ned fra et træ eller busk, så vil jeg mene, at det er et dyr. Du spørger dig sikkert, hvor jeg vil hen med det?

Min kæreste og jeg var på Tønder Festival i 2018. Det var en kanon festival med fantastisk musik og gode madboder. Nationalpark Vadehavet havde en stand på festivallen og arrangerede en konkurrence i at åbne østers på tid. Nu er jeg ikke vegetar, og jeg har ikke noget problem med at aflive det dyr, som jeg skal spise. Faktisk er det mig, som til nytår er den officielle østersåbner. Så da jeg så konkurrencen tænkte jeg “fedt, så er der østers ad libitum”. Til min store overraskelse viste det sig, at østerserne ikke blev spist, men bare smidt ud (da de ikke var godkendt til at blive spist). Det forargede mig på så mange måder, at jeg blev overrasket over det – det er jo bare en østers…eller?

- Reklame -

Jeg spurgte Nationalpark Vadehavets repræsentant, om Nationalpark Vadehavet mente, at det var ok at slå dyr ihjel for sjovt. Han kunne ikke se noget problem, da det var en invasiv art østers. Hmm, sagde jeg og spurgte, om man så næste gang skulle slå grå egern ihjel. Her blev jeg så irettesat, da de ikke findes i Jylland…hvor dum er jeg ikke lige. Men hvad nu hvis jeg kom forbi med nogle? Nationalpark Vadehavet svar var så, at en østers jo er en meget simpel organisme. Jeg kunne ikke på stedet få et officielt citat / udtalelse, så dette er min egen gengivelse og fortolkning af samtalen, men eftersom der var tale om en konkurrence, som i øvrigt blev afholdt for andet år i træk, er det vel rimeligt at konkludere at, 

nationalpark vadehavet opfordrer til at slå østers ihjel for sjov!

Dyreværnsloven skelner ikke mellem kloge og mindre kloge dyr (så vidt jeg ved). Eftersom jeg tror, at der står noget i loven om, at man ikke må slå dyr ihjel for sjovt og – om nødvendigt – skal gøre det skånsomt, vil jeg også tro, at denne konkurrence strengt taget er i strid med loven. Men det er jo kun en østers? Hvad så med Madspil? Jeg tror, at folk generelt ville have været mere forargede, hvis der havde været en konkurrence om, hvor mange velsmagende tomater, man kunne nå at smide mod en mur på tid. Jeg kan godt se, at konkurrencen er med til at udbrede kendskab til vadehavet, men konkurrence lærer os ikke at behandle naturen med respekt og værne om den. Det undrer mig egentlig, at så mange valgte at deltage i konkurrence, eftersom jeg tror, at alle er enige i og opdrager deres børn til at…

Man skal respektere naturen & al slags liv, og man skal i øvrigt ikke lege med maden

- Reklame -

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Indtast din email her