Nej, her kommer ikke endnu en opskrift på en lasagne…men et par forslag til, hvordan du kan forbedre din bedste lasagne. Som så mange andre, har jeg i tidernes løb lavet en del lasagner. Siden vi har fået vores lille søn, har jeg proppet flere grønsager i sovsen end kød … det gør lasagnen ikke bedre i smag (tværtimod faktisk) men sundere. Når jeg så her taler om den bedste lasagne, så er det smagsmæssigt … ikke bedst som i den mest sunde. 

Tips til at forbedre din lasagner

Det her er nogle erfaringer, som jeg har gjort mig…men kommenter gerne med dine. Det kunne være interessant

- Reklame -

Nå, tag udgangspunkt i den måde, som du plejer at lave lasagne og så suppler med et eller flere af nedenstående tips.

Kødsovsen, lad mig starte med at sige, at der skal bruges bacon. Og så vil jeg også tilføje noget rødvin…men jeg har også fået en rigtig god lasagne, hvor der har været tilsat hvidvin i stedet for. OK, bacon og vin er måske ikke så overraskende. Jeg synes også aubergine (finthakkede tern) tilfører noget ekstra godt smag og substans … det har du måske ikke prøvet. Lad være med at bruge en færdig bolognese / lasagnesovs. Tag nogle fornuftige dåsetomater, tørrede krydderier og lad det simre i rigtig god tid

Det mellem pladerne…altså udover kødsovsen…hvis du nu tænker, hvad mener han? … så bør du helt sikkert prøve, at fordele en pakke mascarpone henhover et af lagene. Det giver en dejlig fyldig fedme og smag. Jeg er også virkelig vild med at have 1 eller måske 2 lag med kogt skinke (altså en ordentlig skinke). Det lærte jeg på gymnasiet af en ven, der arbejde på en italiensk restaurant. For at undgå misforståelser, der skal fortsat også være kødsovs på hvert lag og evt. revet mozzarella.

Hvis du har mod på at bruge noget mere tid og virkelige vil kæle om din lasagne, så prøv at lave dine egne pastaplader. Jeg er ikke sikker på, at den tid du bruger på det, står mål med den smagsmæssige forbedring … men det skyldes, at det godt kan tage noget tid at finde pastamaskinen frem, lave dejen, pladerne og så gøre ordentlig rent. Det smager bare så meget bedre end de tørrede, men også meget bedre end de ikke tørrede, som du kan købe. Jeg kan godt lide mine egne plader lidt tykkere i øvrigt.

Og så er der mornay sovsen, det er ikke så længe siden, at jeg lavede en selv fra bunde for første gang…det var helt sikker ikke sidste gang.

En opfordring til at

“Pimpe” din lasagne

- Reklame -

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Indtast din email her