Sjovt det skal være sjovt at lave mad, og for et barn betyder det, at det skal kunne være med. Når barnet er med, så har “det” også lyst til at spise med – det er min lommepsykologi. Og det passer fint på vores søn … selvom han nu egentlig spiser stort set alt uafhængig af, om han er med til at lave det elle ej. Men han synes i hvert fald, at det er sjovt at være med.

Cannelloni er større rør af pasta, vel sådan 2 cm i diamter. I stedet for cannelloni kan du også bruge lasagneplader. Du kan enten lave det som en klassisk lasagne altså pasta og mos / ost skiftevis, eller rulle nogle gode (ikke tørrede plader) til rør; men så bliver det svært for junior at være med, fordi du nok ender med at skulle fylde disse rør selv.

- Reklame -

Ingredienser til 10 styk cannelloni

  • 1 portion mos af søde kartofler, se her
  • 4 dl. tomatsovs, se her – du kan selvfølgelig også købe en
  • 1 pakke mozzarella
  • 10 styk købe cannelloni
  • Evt. nogle hakkede mandler

Tid ~ 40 minutter
30 minutter i ovnen, resten af tiden er jo faktisk leg med junior.

Fremgangsmåde


Forvarm ovnen til 180 grader.

Hæld mosen på en sprøjtepose eller en frysepose (som du klipper en meget lille del af spidsen af – klip mindre end du tror). Læg cannelloni’erne i et ovenfast fad – jeg bruger en brødbage form, løft dem en ad gangen på højkant og fyld dem med mosen. Junior kan både hjælpe med at holde og fylde.


Når alle er fyldte, smuldrer du mozzarella henover og hælder tomatsovsen over til sidst.

Bag så i 30 minutter ved 180 grader.

Når du serverer det, kan du evt. hakkede nogle mandler groft og drysse dem henover. Pynt evt. med noget grønt, jeg brugte persille, men det gik ikke så godt til. Basilikum er nok bedre.

Mad til børn lavet sammen med dem

- Reklame -

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Indtast din email her