Er det ikke bare lettere at købe det? Jeg må helt ærligt sige, at jeg ofte har købt coleslaw…jeg kan virkelig godt lide det, men jeg gider ikke rigtig snitte grønsagerne. Men, så kom jeg til at tænke på, at jeg jo har mit mandolinjern, og så må jeg også sige, at jeg er træt af alt den plastikindpakning, som “købe coleslaw” kommer i. Det, som du køber, synes heller ikke at være særlig frisk … jeg mener, grønsagerne har jo været opbevaret snittet i en indpakning i et stykke tid. Og – i de her tider – synes det også unødvendigt dyrt. Så find dit mandolinjern frem og smag forskellen.

Jeg lavede det her lynhurtigt til pulled pork burgere til 11 voksens. Det tog ikke meget tid, rengørringen var det værste…og jeg var nødt til at gøre rent ad 2 gange, da jeg var nødt til at lave mere, da der kom flere gæster til.

- Reklame -

Tid ~ 30 minutter

Og det inkluderer rengørring.

Udstyr

Et mandolinjern, du kan også klare dig uden og med en skarp kniv; men så bliver det noget af et arbejde.

Ingredienser, til 12 voksene som tilbehør

  • 1,1 kg hvidkål (renset og revet). Det er ca. et mellemstort hoved
  • 550 gr. gulerødder (skrællet og revet)
  • 60 gr. salt
  • 90 gr. sukker
  • 50 gr. æblecider
  • 330 gr. økologisk mayonnaise. Du kan lave det selv (se her). Jeg købte dog et glas hos Irma…derfor er der også 330 gr. hvilket synes lidt skævt
  • 350 gr. økologisk creme fraiche 18%. Dvs. ca. lige dele mayo og creme fraiche. Lad være med at bruge mere mayo end creme fraiche, det synes jeg bliver for fedt.
  • 50 gr. grov sennep

Fremgangsmåde


Skræl gulerødderne og rens hvidkålen. Snit så hvidkål og gulerødderne fint. Jeg bruger den mindste indstilling på mit mandolinjern. Til rødderne har jeg en indsats, som både snitter på langs og på tværs, så det bliver smalle pinde.

Læg hvidkålen og gulerødderne i en stor skål, og bland det med 40 gr. sukker og 60 gr. af saltet. Lad det står i 40 minutter. Efter 40 minutter er grønsagerne faldet meget sammen, og du kan se, at der er kommet ret så meget væske ud af grønsagerne. Det er det, som gør at coleslaw’en bliver dejlig sprød, og at der ikke løber vand ud sammen med dressingen … hvilket ikke er særlig lækkert. Nå, du skal nu trykke så meget vand som muligt ud med nogle vaskede hænder. Væsken hælder du fra, og så skylder du grønsagerne i en si. Lad det dryppe godt af.


Nu rører du resten af ingredienserne samme til dressingen og blander dressingen og grønsagerne godt sammen. Jeg synes, at der er fint med dressing, men du kan prøve dig frem med mængende. Du foretrækker måske lidt mindre.

Og mere skal der ikke til

- Reklame -

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Indtast din email her