Mange,mange forskellige opskrifter findes der på at lave en sådan salat. Egentlig lidt utroligt, eftersom mange af ingredienser er ret fast definerede. Forskellen er i dresseingen…skal det være mayo, creme fraiche, fløde eller pisket fløde eller en blanding…ja, det skal ikke være let.
Jeg har valgt at bruge lidt at hvert…gæsterne synes, at det smagte rigtigt godt. Jeg synes, at det var en anelse for meget fløde. Men det er jo smag og behag. Næste gang vil jeg kun bruge 0,5 dl fløde – det bliver svært at piske. Så lav noget mere og smag dig frem til, hvad du foretrækker.
Ingredienser, tilbehør til 6 voksne
- 1 dl fløde
- 250 gr creme fraiche – den fede
- 2 spsk mayonnaise, køb en ordentlig en eller lav den selv (se her)
- 1 tsk. salt
- 1 tsk citron
- 100 gr. valnøddekerne et nogle ekstra til pynt
- 200 gr. grønne druer uden sten også nogle ekstra til pynt
- 2 stænger selleri (ca. 125 gr.) og gem blade til pynt
- 200 gr æble
Tid ~ 0,5 timer
Det tager lidt tid at snitte det hele
Fremgangsmåde
Dressingen, bland creme fraiche med mayo, salt og citron. Pisk fløden let…det skal være luft i, men det skal ikke være så fast. Rør forsigtig flødeskummet sammen med resten.
Rens nu alle grønsager / frugter. Valnøddekerne maser du med hændene. Det skal ikke være pulver, men mere eller mindre grove stykker. Druerne skærer du i kvarte eller halve … afhængig af størrelse. Jeg skar mine i kvarte, da druerne var ret store. Æblerne skar jeg i forholdsvis tynde både og skar bådene ud i mindre stykker. Sellerierne flækkede jeg en gang og skar dem også i mindre stykker.
Ja, resten giver sig nok lidt selv…men nu blander du æbler, druer, nødderne og sellerien i dressingen og pynter med nogle hele druer, nøddekerne og selleribladene.
Essential tilbehør til vildt kød…lækkert, frisk og (lidt) sumdt