Maj er en fantastisk måned. Vejret begynder at være rigtig godt (måske ikke lige i år), og man kan begynde sig at glæde sig til sommeren. Naturen er virkelig flot nu…se nu bare rapsmarkerne. Og ja, der er hornfisk. Det bedste ved maj er dog, at det er min søns fødselsmåned. 

Min kæreste, søn og jeg var en tur nede ved molen. Der er et lille strandområde på indersiden, hvor min søn elsker at lege i det meget lave vand. Min kæreste og en veninde legede med ham, men jeg stod på molen og prøvede at fange hornfisk. Jeg ved ikke om der ikke var sol nok, jeg ved heller ikke om vinden stod i den forkerte retning (jeg ved egentlig ikke så meget om hornfisk), men jeg fangede kun 2 stk. på en time. Det var så i øvrigt mere end min sidemand, så et eller andet må jeg jo have gjort rigtig.

- Reklame -

Udstyr
Du skal bruge en grill, som du kan ryge i. Nu har jeg kun to hornfirsk, så jeg kunne bruge min Weber Go Anywhere; men den er lige netop stor nok til 2 (ikke for store) hornfisk. Du skal også bruge træ til rygning. Jeg bruge en blanding af rygeflis og så et stort stykke (røgchunk). Flis giver ikke rigtig noget, det er det større stykke på billedet, som gør forskellen. Jeg kan ikke huske, hvilken slags træ det er; men det spiller ikke den store rolle. Ved hornfiskens hale lægger jeg 2 stk. tændte heat beats; de giver varme nok til 3 timer; husk at læg dem ved halerne, det gør ikke noget, hvis de får for meget varme.

Ingredienser

  • Hornfisk
  • En spsk, salt og en spsk. sukker

Tid ~ 15 minutteer og 24 timer

Det tager 15 minutter at forberede (forudsat, at du har styr på at tænde op på din grill og få røg – selvom du har styr på det, kan det også drille, det gjorde, det faktisk for mig denne gang). Fiskene skal ligge en dags tid og ryges i 3 timer.

Fremgangsmåde


Rens hornfiskene, og drys lige dele salt og sukker “ind i dem”…altså der hvor du har skåret dem op for at rense dem. Lad dem stå i 22-24 timer i køleskabet.

Efter 24 timer i køleskabet. Ja, det ser ikke så lækkert ud med blodet…men det bliver fantastisk, når de først er røget.


Dub hornfiskene helt tørre og ryg dem i 3 timer ved 80-90 grader. Det gør ikke noget, hvis de en gang imellem er over 90 hhv under. 80.

Sådan en Go Anywhere er en virkelig anvendelig gril, når der ikke skal grilles så meget.

Vi spiste dem med det samme uden tilbehør . Vi kunne ikke vente , da Det duftede så godt…de smagte fantastiske. Hvis du vil servere dem, så prøv at servere den a la “sol over gudhjem”

- Reklame -

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Indtast din email her