Suppe…endnu en opskrift på en suppe, selvom jeg ikke er stor fan.  Men jeg kan ikke lade være med at lege med min blender, og jeg må også indrømme, at jeg faktisk var ret vild med min tomatsuppe, og denne suppe blev også virkelig god…så jeg skal nok til at revidere min indstilling til flydende kost.

Udstyr

En høj-hastighedsblender med suppe funktion. OK, ok…du kan også bruge en almindelige blender eller en stavblender. Men hvis du “kun” har sådan en af disse, så skal du koge alle ingredienser til de er møre og så blende dem.

- Reklame -

Ingredienser, til 2 personer

  • 10 kammuslinger (færre kan også gøre det)
  • 1 citron
  • 1/3 ovnbagt blomkålshoved (se opskriften her. Suppen er en god måde at bruge resterne på)
  • 75 gr. smør
  • 250 ml. hønsefond. Jeg bruger min hjemmelavede. Den kommer lige fra køleskabet og har derfor en “geleagtig” konsistens. Jeg kogte den op, fordi den havde stået lidt for længe i køleskabet, synes jeg. Du kan selvfølgelig også bruge en købefond.
  • Til persille olien: 5 “duske” persille og 6 spsk. olivenolie

Tid ~ 30 minutter 

Det tager under 30 minutter at lave suppen

Fremgangsmåde


Del blomkålen i lidt mindre stykker og “smid” dem i blenderen, sammen med smørret og den stadigvæk varme fond (det skal ikke være kogende varm). Start blenderens suppeprogram.


Skyld persillen og put den i smoothie glasset til blenderen. Til Sage Super Q følger der både en rummelig kande med og et stort (700 ml) glas med. Giv så olivenolien ved og blend i glasset til du har en persille olie


Steg kammuslinger…og det er faktisk ikke så let, som det lyder. Kammuslinger bliver nemlig meget seje, når de får for meget. Du skal smelte noget smør, men ikke for meget. De skal jo ikke koge i smørret. Og så skal du skrue godt op for temperaturen. Dup muslingerne tørre og læg den så på den brandvarme pande. Det afhænger selvfølgelig af størrelsen, men sådan almindelig store muslinger skal have 1 minut på hver side. Når de er færdige, pres noget citron henover dem.


Hæld suppen i en dyb tallerknen (det ville jo også være mærkeligt andet) og læg 5 kammuslinger ved. Stænk så med persille olie.

- Reklame -

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Indtast din email her