Ærø er ligesom resten af det sydfynske øhav utrolig smukt. Vi var  gæst på Ærøgården i den lille by Ommel. En meget charmerende B&B med en interessant historie. Ommel er i sig selv en hyggelig by, og der er ikke langt til de “større” byer…så jeg kan varmt anbefale Ærøgården.

Det kan da godt være, at det virker lidt banalt med en så enkel opskrift, med jeg ved, at du alligevel er glad for at blive mindet om, at det er på tide at servere denne fantastiske sommerret. Og nå ja, den blå trampolin var jeg ikke opmærksom på, da jeg tog billedet.

Ingredienser, til 2

  • 2 store skrubber – du kan fange dem selv, høre nogle af de lokale fiskere om du må købe 2 (der er 2 meget små havne) eller nå ja… købe dem i en forretning. Min kæreste kendte en lokal fisker, som vi fik 2 rensede skrubber af.
  • kartofler til 2 – vi fik lov til at grave nogle op hos en lokal
  • en pakke smør
  • masser af persille
  • øl, fra det lokale bryggeri Rise – bryggeriet er et besøg værd. De laver fantastisk øl og der bliver i øvrigt også fremstillet cigarer.

Tid ~ alt fra “den tid, som det tager at koge kartofler” og opefter 

Det tager ca. 15 minutter at stege skrubber. Kartfolerne tager den tid, som det nu tager. Så den ukendte er, hvor god du er til at flå og rense skrubber. En lokal fisker gør det på under 1 minut; jeg bruger noget længere tid.

Fremgangsmåde


Rens og flå skrubberndsse og skyl dem grundigt. 
Rens nu kartoflerne og sæt dem over.


Vend skrubberne i mel og steg dem i noget af smørret i 5-10 minutter på hver side (det afhænger meget af størrelsen). Krydr med salt og peber. Og lad nu være med at stole blindt på de 5-10 minutter. Tjek om de ser færdige ud, så de ikke får for meget, og lad være med at spise rå fisk.


Smelt resten af smørret og anret nu skrubberne med kartofler (overhældt med smørret) og med masser af hakket persille.

When less is more…

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Indtast din email her