Det er simpelt at lave, det er et godt alternativ til sovs og det smager godt. Hjemme hos os er det fast tilbehør, når vi skal have lam. Men det kan jo spises til alt muligt som fx falafler, som dip, en bagekartofel til grillmaden osv.

Tzatziki er let at lave, så lad nu være med at købe en eller anden færdiglavet version, den smager bare ikke lige så godt, og der er ”ting” i, som du undgår ved at lave det selv. Jeg tjekkede lige varedeklarationen på nogle købe-udgaver.  De indeholder diverse E numre og jeg har også set en med gelatine (okse) i …. ikke fordi jeg er vegetar …. men jeg kan ikke forstå behovet for gelatine, og det synes også mærkeligt at bruge den “kød baserede” version i en ellers kødfri ret.

- Reklame -

Mht. hvidløg kan du jo vælge at bruge mere eller mindre. Vi kan godt lide smagen af hvidløg, så jeg synes, at nedenstående er tilpas. Men, hvis du ikke er så vild med smagen eller lugten bagefter, så bør du nok ikke lave Tzatziki. Med mindre du prøver min nordiske version, se opskriften her.

Ingredienser, til en lille skål til 2-3 personer

  • 1 agurk
  • 8 spsk. græsk yoghurt – og det skal ikke være den magre 
  • saften af en halv citron
  • 3 fed hvidløg – så smager det af hvidløg, du kan selvfølgelig bruge mindre
  • 1 tsk. salt

Tid ~ 10 min 

Udstyr
Du skal bruge et rivejern.

Fremgangsmåde


Skyl agurken og riv den fint på et rivejern. Læg agurken så på et rent viskestykke, som  du ikke er særlig glad for (altså ikke det ene fra Georg Jensen).

Nu folder du viskestykket omkring de revede agurker og maser alt væsken ud af agurken. Ikke fordi det er en videnskab, men du kan drejeviskestykket, så agurken bliver presset. Du kan også med fordel gemme væsken fra agurken, det smager ret godt i sig selv, men kan sikkert også bruges en eller anden drink (det slår mig faktisk nu, hvor jeg skriver dette indlæg…måske en GT eller martini…det må jeg prøve på et tidspunkt).


Når du har klemt væden ud af agurken, lægger du den revne agurk ned i en skål, tilføjer den græske yoghurt og presser de skrallede hvidløg ned i. Til sidst krydrer du med lidt salt og rører det hele godt igennem.  Du kan sagtens forberede det hele et godt stykke tid før I skal spise (endda aftenen før), det har faktisk godt af at stå lidt.

Det giver ikke mening…ikke at lave det selv

- Reklame -

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Indtast din email her