Et kort indlæg bliver det her til. Det er nemlig virkelig let at lave syltede rødløg. Hvad du kan bruge dem til? De kan fx bruges i salater, på en pizza, burger, hot dog og på en virkelig lækker avocado mad (mere om det i et andet indlæg).
Ingredienser
- 4 Rødløg
- 2 dl. eddike og 1 dl. sukkersirup (se opskriften her)
- Vand, 2 dl. vand
Tid ~ 10 minutter, inkl. opvask
Fremgangsmåde
Bring eddiken og sukkersirup i kog. Mens du venter på at det koger, skræller du løgene og skærer dem i meget tynde skiver. Jeg bruger et mandolinjern. Læg løgene i et patentglas – skold det først i kogene vand – og hæld så den varme eddike / sukkerlage henover. Du skal skolde glasset for at rense det, men også for at varme det op. Du kan ellers risikere, at det går i stykker, når du hælder lagen over løgene. Sæt glasset i køleskabet.
Hvis du har skåret løgene tilpas tynde kan du allerede bruge dem dagen efter.