Røget rullepølse er ikke bedre end almindelig rullepølse, det er heller ikke dårligere…det smager bare også rigtig godt. Så når jeg går i gang med at lave rullepølse, så laver jeg begge dele. Der er nemlig ikke så meget forskel.
Start med at læse her, hvordan du laver almindelig rullepølse. Har du læst artiklen? … ja, super, så er du godt i gang. Forskellen er, at du ikke skal koge en røget rullepølse, men du skal varmryge den. Det kræver selvfølgelig en rygeovn – tilberedningstiden er også en del længere i rygeovnen. Det overraskede mig faktisk, og jeg har ikke nogen god forklaring, hvis du har et bud, så skriv det endelig som en kommentar.
Forbered rullepølsen som en “almindelig” rullepølser. I stedet for at sætte den i presseren og koge den, så sætter du den i din rygeovn. Jeg har en Yoder “pellet” smoker. Den generer mest røg ved de lave temperaturer, så jeg gav rullepøsen 3 timer ved 85 grader. Pølsen havde da en kernetemperatur på 55 grader. Derefter fik den 2 timer ved 110 grader til den havde en kernetemperatur på ml. 75-80 grader.
Sådan ser den ud, når den færdig. Først nu lægger du pølsen i presseren, og presser den til næste dag.
Pølsen blev ikke tør … selvom den fik noget tid ved 110 grader, og den havde en behagelig røgsmag.
Hvis jeg havde brugt min Weber Smokey Mountain, så havde jeg nok prøvet at holde temperaturen ved 95 grader og godt med røg. Jeg har ikke prøvet det, og aner ikke, hvor lang tid det ville tage. Men hvis det tager for lang tid, så kan du jo bare øge temperaturen ligesom jeg gjorde. Og jeg kommer heller ikke til at prøve på WSM…jeg er så glad for min Pellet Smoker. Det er så let og lige til…du tænder for den og indstille temperaturen…og det er det. Ja, ja….måske lidt “snyd” og helt sikkert ikke “back to basic”, men på den måde får jeg bare lavet mere røget rullepølse…haha.
Mums, hverken bedre eller dårligere end “almindelige” rullepølse…bare lige så god på en anden måde