Lækkert…ser det IKKE ud. Når du netop har taget dit kød ud af sous vide karret, er din første tanke nok ikke mums. Det ligner noget slattent alt for gennemkogt noget…men man kan jo ikke tage mere fejl.

Sous vide giver mening på så mange måder. Man kan forberede pakkerne noget før, så de er klare til dagen efter. Det er faktisk meget vigtigt, når man ikke har så meget tid, når man kommer hjem fra arbejde. Det kræver selvfølgelig, at der er nogen til at tænde for maskinen. De her boller skal have små 3 timer. Min kæreste var hjemme den dag, vi lavede dem…men ellers er det nok for de flestes vedkommene et weekendprojekt.  Nå, men det er ikke bare let og praktisk, det smager også godt. Sous vide tilberedning gør, at kødet er mere saftigt og jævnt gennemstegt…jeg har ikke prøvet at lave disse kødboller uden sous vide, og jeg gider heller ikke prøve, da de er lige i skabet på denne måde.

- Reklame -

Egentlig burde opskriften hedde Italiensk kødbolle. Jeg lavede dem som tilbehør til suppe, eller snarere sagt, suppen var tilbehør (flydende grønsager) til kødbollen, og så nytter det jo ikke men mange små. Men jeg kan også varmt anbefale dem, som små kødboller i en tomatsovs til spaghetti, dvs. som i Lady og Vagabonden.

Udstyr

Alt hvad du skal bruge til at tilberede mad sous vide (hvis du ikke ved, hvad det er, så har du det ikke). Jeg vil tro, at du også kan koge kødbollerne i vand i 10 minutter. Jeg har ikke prøvet, så tjek lige selv, om de skal have mere.

Ingredienser, 4 store kødboller

  • 400 gr. hakket oksekød. Det må gerne være lidt fedt. Jeg bruger 8-12%
  • 1 rødløg
  • 100 gr. revet parmesan (altså, du køber et helt stykke som du river selv. Lad være med at købe noget, som er færdigrevet, det smager ikke godt)
  • En stor håndfuld kruspersille. Som du vasker og skolder, for at fjerne evt. jordbakterier
  • 1 æg
  • En tyk skive (1,5 cm) sigtebrød eller andet lyst brød uden skorpe. Jeg brugte en skive af mit grydebrød.
  • 2 spsk. tørret timian
  • 1 spsk. salt og 1. tsk. pebber
  • Hvis du ikke kommer til at tilberede bollerne sous vide, så 1 finthakket hvidløg. Hvidløg afgiver en meget intens smag, når du tilbereder det sous vide; så jeg undlader det. Til gengæld kan man jo spise bollerne til noget, hvor der indgår hvidløg.

Tid ~ 3,5 time 

Det tager 30 minutter at forberede; men bollerne skal have 3 timer i sous vide’n.

Fremgangsmåde


Hak rødløget fint og kom det ned i en stor skål. Nu smuldrer du brødetkrummen og kommer det til de hakkede løg og masserer krummen ned i løget (så godt du kan). Hak så persillen fint. Læg kødet, parmesan, persillen, timian, salt og pebber ned i skålen og slå ægget ud over det. Nu ælter du det hele til en “dej”. Når du har blandet det hele godt, former du 4 boller.

Den færdige dej.
Dejen formet i 4 boller, Du kan også forme den i mindre boller, hvis du skal bruge den til spaghetti.


Du tænker sikkert nu, at du skal vakuumpakke kødbollerne; men det skal du ikke, da de vil blive mast. Derfor skal du fryse dem ned først. Når de er frosne, kan du vakuumpakke dem. Jeg pakkede dem i poser a 2 stk. Den ene pakke lagde jeg til at tø op på køkkenbordet, den anden er fortsat i fryseren. Når kødbollerne er tøet op, lægger du dem ned i sous vide karret og giver dem 3 timer ved 60 grader.

Fyld karret med varmt vand, så det ikke først skal varmes op af “maskinen”.
Det færdige resultat efter 3 timer – lækkert ser det ikke ud.



Åben posen med kødboller og hæld væsken i en lille kop. Væsken har godt med smag. Du skal røre den i, hvad du så end serverer kødbollerne med af sovs. Vi spise kødbolle med tomatsuppe, og hver portion fik sin del af væsken. Inden du serverer kødbollen brun den ved høj varme på alle sider.

- Reklame -

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Indtast din email her