? Tænkte jeg, da jeg så dette stykke kød. Som du kan læse her, købte vi for et stykke tid siden et halvt lam. Jeg må sige, at jeg ikke rigtig vidste, at det var lammespareribs, da jeg tog denne udskæring ud af fryseren. Det lignede mere en stor klump fedt og ben, men da jeg kiggede nærmere på det, gik det op for mig, hvad det var. Det siger måske noget om mig, men tanken om at spise ribs af lam har aldrig strejfet mig, selvom jeg er ret vild med spareribs af gris / okse og også generelt lam.

lad mig afsløre med det samme…det blev godt

Nå tænkte jeg, hvordan tilbereder man så dem. Jeg satsede og gik ud fra, at de skulle tilberedes 3-2-1 ligesom svine ribs (se her). 3-2-1 indebærer, at ribs skal have røg i 3 timer, så pakkes i folie i 2 timer og så pensles med BBQ sovs i den sidste time. Jeg gav dem dog IKKE røg…jeg synes, at det er synd for den fine smag i lam, og jeg erstattede BBQ sovsen med en lidt “lettere sovs”. En fordel ved ikke at skulle give dem røg er, at de kan tilberedes i ovnen.

- Reklame -

Ingredienser, til lidt over 1 person

  • 1 side lammeribben (Det lyder af meget, men der er ikke særlig meget kød på. Jeg lavede retten til min kæreste, hun spiste sig mæt; og der var nok til, at jeg kunne smage)
  • 100 gr. smør
  • 4 fed store hvidløg
  • En pakke frisk rosmarin (20 gram) – det kommer sig ikke så nøje, men nu stod der ligesom 20 gr. på pakken.
  • 100 gram akaciesirup
  • Saft af 1 citron
  • 1 tsk. salt

Tid ~ regn med  7 timer
Det tager lige lidt tid at gøre rib’s klare, og så skal du bruge lidt tid til at håndtere dem udervejs. Tid i ovnen 3+2+1=6 timer.

Fremgangsmåde


Du skal starte med at trimme kødet for fedt, og der er er meget. Det kræver måske lidt øvelse, men det går nok.

Som du kan se, er der virkelig meget fedt på. Det skal du fjerne med en rigtig god kniv.
Det færdige resultat.

Det næste du skal gøre er, at fjerne huden, som sidder på bensiden af ribbenene. Så du skal vende bene med kødsiden nedad. Så skal du tage en ske eller en ikke for skarp kniv (ellers skærer du bare igennem huden) og løfte op mellem huden og benene. Når du har løsnet noget af huden, så tag fat i det med et stykke køkkenrulle og hiv til. Hvis du er heldig får du en stor del af huden med, hvis du er mindre heldig…ja, så får du et mindre stykke. Bliv ved indtil der ikke er mere hud.  Pointen med at fjerne huden er, at den også efter tilberedningen vil være sej og bene ikke vil være så let at skille ad. 


Forvarm ovnen til 110 grader. Når ovnen er varm, lægger du ribbene i ovnen med bensiden nederst og giver det 3 timer. Når de 3 timer er ved at være gået, smelter du smørret og skræller & hakker hvidløgene fint. Efter 3 timer tager du så ribbenene ud, og lægger dem (med bensiden nedad) på rigelig med sølvpapir.  Eftersom du skal hælde smørret over ribbenene, så skal du sørge for, at sølvpapiret slutter tæt. Så drysser du hvidløg og rosmarin henover og pakker ribbenene godt ind i sølvpapiret, så det det slutter tæt. Tilbage i ovnen ved 110 grader i 2 timer.


Lige før de 2 timer er gået … egentlig kan du gøre det når som helst, men det skal være klar efter de 2 timer…rører du honningen sammen med citronsaften. Efter 2 timer pakker du ribbenene forsigtig ud af folien (pas på, de er allerede meget møre, og det falder let fra hinanden). Læg bene på en rist og pensel godt med honning & citron sovsen. Sæt bene så tilbage i ovnen ved 110 grader i en time. Når time er gået, er benene klar til at spise … jeg synes, at det var svært at vente, fordi det duftede virkelig godt i hele huset.

meget af det sidste fedt er smeltet efter de 6 timer. Kødet er super mørt og har en behagelig smag af lam. Velbekommen!

- Reklame -

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Indtast din email her