n
år du har syltet dine første grønsager, så går det op for dig, at det altså virkelig ikke er særlig besværligt. Det går også op for dig, hvor meget bedre hjemmesyltede agurker, asier osv. smager end det, som du kan købe.
Min kone har et lille drivhus, hvor hun tryller de mest lækre agurker og meget andet frem. I år var der nogle drueagurker – og ja, de er også økologisk og mere bæredygtigt bliver det ikke.
Start med at læse hvordan du laver syltede asier … se her … ok, du har du læst det…det er ikke så svært. En drueagurk syltes på lignende måde. Du skal dog ikke skrælle og skære den i skiver.
I stedet for prikker du i den med en gaffel på alle sider og oppe fra og ned, og lægger den så ned i saltlagen. Lad den stå 24 timer, skyld den og så lader du den stå i en time i koldt vand. Syltelagen er den samme som ved asierne. Forneden kan du se, at jeg har tilføjet nogle peberkorn.
I