Aldrig, jeg gentager, aldrig må du smide grisehud ud. Jeg kan virkelig godt lide flæskesvær, men jeg synes ikke, at det er særligt sundt at spise fedt / skind som slik; så jeg køber dem faktisk aldrig. Men da jeg nu stod med huden af en flæsesteg, så var jeg jo nødt til at lave svær af det. Det var faktisk første gang, og sikkert ikke sidste gang. De smager så meget bedre, end dem du køber – også bedre end dem fra slagteren.

Det er i øvrigt en god måde at lave nogle ekstra svær på til jul. Op til jul kan du købe skind, så er det bare om at komme i gang, og så er der ekstra svært til stegen.

- Reklame -

Ingredienser

  • Griseskind (Jeg brugte skindet fra en 3 kg. flæskesteg. Det er nok som snak til 4 personer)
  • Salt

Tid ~ ca. 45 minutter

Fremgangsmåde


Skær skindet i strimler. Mit skind var allerede ridset, så jeg skar bare i ridserne. Det er vel ca. 0,5 cm. i tykkelse. Samtidig med det, bringer du en gryde med vand i kog.

Kog sværene i 25-30 minutter – det kommer sig ikke så nøje. En gang til jul købte jeg noget griseskind og smed det i ovnen uden at koge det først. Det lykkedes mig ikke at få dem sprøde – så det tæller jeg ikke med som forsøg (jf. indledningen). Jeg synes at huske, at jeg på et tidspunkt har læst, at du fjerner gelatinen, når du koger dem. Men hvorom alt er. De skal koges.


Nå de har kogt, hælder du vandet fra i en si og lader dem køle lidt af. Så fordeler du dem i en bradepande og strør rundhåndet salt henover dem. Rod rundt i sværene og fordel saltet på sværene. Sæt nu sværene i køleskabet 30-60 minutter. Mine var der ca. 45. Jeg har ikke prøvet at lade være med at sætte dem i køleskabet (det er jo første gang). Jeg kan se, at opskriften tilsiger, at de kan komme direkte i ovnen. Men jeg tror blot, at de har godt af at dampe helt af og tørre i køleskabet (ligesom tripple cooked fries); og mine blev virkelig sprøde


Forvarm ovnen til 225 grader og sæt bradepanden i. De skal have 30-45 minutter før de er klare. Kig løbende til dem og vend dem og vurder om de er færdige eller evt. skal have mere. Hvis der er meget fedt i panden, så skal du hælde det fra.

Jeg synes ikke, at de skal have mere salt eller andre krydrerier, når de er færdige; men det kan du jo selv bestemme

- Reklame -

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Indtast din email her