Mange… Der er mange bud på, hvordan man laver den bedste guacamole. Mit bud adskiller sig ved 2 ting. De mest grimme billeder (sådan!) og så lige nogle tanker om købeversionen. 

Lad mig starte med ingredientserne i den hjemmelavede version.

- Reklame -

Ingredienser, til 2 personer som dip til nachos 

  • 3 modne avocado. Dvs. at de skal være brune, og de skal give efter, når du trykker på dem med tommelfingeren – du skal let kunne presse en fordybning i dem (altså, lad være med at gøre det … men du ved hvad jeg taler om, når du prøver)
Sådan ser en moden avocado ud
  • 1 fed hvidløg (hvis du er meget glad for hvidløg så 2 – det er jeg –  men smagen af hvidløg bliver selv for mig lidt for gennemtrængende).
  • 3 spsk. creme fraiche (den fede, med mindre du lige ligger inde med 9% udgaven) 
  • Saften af en citron
  • 1/4 rødløg, hvis det er stort løg…du skal bruge det, der svaret til en 0,25-0,50 avocado.
  • En knivspids salt

Når du ser på en købeversion, så kan man undre sig over en del ting

Jeg tror, at det giver sig selv, hvad jeg mener. Men, at der kun er 1,5% avocado i købeversionen, når det burde være det primære?…jeg forstår det ikke. Og smagsmæssigt kan man heller ikke sammenligne denne købeversion, men en hjemmelavet. Faktisk synes jeg ikke, at det har noget med guacamole at gøre.

Tid ~ 5 min 
Hvis du har en blender…Og det er inkl. opvask 🙂

Udstyr
Du skal bruge en blender ellers er det lidt bøvlet…men du kan også mose det med en gaffel. Jeg vil dog undlade løg, og du skal nok bruge en hvidløgspresser.

Fremgangsmåde


Flæk avocadoerne, tag stenen ud, og så skallen (brug evt. en spiseske til at tage kødet ud, men jeg plejer nu at bruge fingrene). Pil løg og hvidløg.


Smid det hele (altså alle ingredienser) i en blender og kør indtil det er en ensartet masse. Og så er der ikke mere i det.

Det giver ikke mening…ikke at lave det selv. Og ja, nøj hvor er det grimy, men nøj hvor er det “comfort food”.

Jeg spiser typisk noget der ligner mexicansk mad til. Jeg skriver “ligner”, fordi jeg aldrig har været i Mexico – desværre – men jeg tror ikke, at nachos med kylling og cheddar er rigtig mexicansk…men jeg ved det ikke.

- Reklame -

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Indtast din email her