blev det
halloween igen. I modsætning til tidligere år, spændte Corona dog lidt ben for vores årlige tradition. Vi bor på mange måder i et lille lokalsamfund og plejer at gå på “slik tur” med vores gode nabovenner og deres børn. I år “nøjes” vi med noget idendørs (u)hygge og en gåtur, der var trods alt pyntet op.

I vores lille nyttehave såede vi i foråret et par hokkaidogræskar, og her til halloween var det på tide at høste dem. Måske er det bare mig, men jeg synes, at det er et smukt syn, og de orange nuancer repræsenterer så meget efteråret.

- Reklame -

Jeg har set en del opskrifter på græskarsuppe og også smagt en del. Den bliver dejligt med fx. ingefær, men jeg kan også lide den enkelt og i min verden klassisk. Og en ting, som jeg undrede mig over første gang, at jeg lavede den, var om den skulle skrælles eller ikke. Du behøver virkelig ikke at skrælle græskarret, det er ikke en fejl i opskriften. Jeg har faktisk set en opskrift, hvor græskarret skal bages i ovnen, og så skal kødet skrabes ud. Jeg har ikke forsøgt mig med det, det synes ikke nødvendigt, men måske gør det noget ved smagen. Nå, hvorom alt er, jeg skræller mine ikke og koger det.

Udstyr
Du har brug for en blender.

Ingredienser ~ til 8 personer

  • 2 hokkaidogræskar
  • 4 stilke rosmarin
  • 4 hvidløg
  • 3 løg
  • 1 liter hønsefond (jeg havde noget tilovers fra opskriften her) og 1 liter grønsagsfond. Hvis du ikke gider lave det selv, så er det også ok at køb noget ordentlig fond
  • Til servering cremefraiche, ristede græskarkerner og evt. lidt revet appelsinskal (usprøjtet)
  • Olivenolie til at riste kernerne og salt & pebber til at smage til.

Tid ~ 1 time
Deraf 30 min “simren” og så er der også tid til at ryde op.

Fremgangsmåde


Rens græskarene grundigt i vand og evt. en skurresvamp. Halver det og skrab indmaden / kernene ud med en spiseske. Du er kun interesseret i det orange kød. Skær de halve græskar ii grove tern. Gem kernerne, det er noget af et pillearbejde at få dem skilt ad fra kødet. Men det er besværet værd. Få kernerne så rene som muligt, og dup dem tørre med noget køkkenrulle. Du skal ikke bruge dem alle sammen, du skal have nok til at drysse dem henover hver tallerken. Kernerne fra et græskar burde være rigeligt. Dem jeg ikke skulle bruge tørrede jeg i dehydratoren, så de kan gemmes i lidt længere tid. Nå, pil nu hvidløg og løg og skær også disse i grove stykke.


Svits løg og hvidløg i en gryde indtil de begynder at få farve og læg så græskarstykkerne ned i gryden. Hæld hønsefonden ved og fyld op med grønsagsfond til det dækker. Kog det hele i 30 minutter.

Hæld det hele nu igennem en si (men gem fonden / væsken), tag rosmarinstilkene fra og hæld så massen i en blender. Hæld lidt ca. 2 dl af fonden ved og blend det. Spæd nu op med fond indtil du synes at suppen har en passende konsistens. Jeg brugte ca. 1,5 liter. Smag til med salt og pebber.

Min lille dreng er helt vild med at trykke på knapper på blenderen


Nu rister du græskarkernerne gyldne i en pande og anretter suppen med en skefuld cremefraiche, ristede græskarkerne og evt. lidt revet appelsinskal.

De ristede kerner

Jeg brugte tørrede appelsiner, som jeg malede fint i en lille foodprocesser. Du kan evt. også give suppen noget af appelsinsaften. Konfiteret andekød smager faktisk rigtig godt til, så vi supplerede med et konfiteret andelår. Du kan også plukke kødet af låret, skære det i tilpas stykker og servere i suppen.

Så blev det efterår

- Reklame -

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Indtast din email her