Tørt
, bliver et fasanbryst meget hurtigt. Jeg har fået et par fasaner af min nabo (se her), hans favorit-måde at spise fasanbryst på, er som “schnitzel”. På den måde undgår man at de blive tørre (fordi de bliver “svøbt” i en panering af smør … ikke sundt, men helt sikkert aFTIGT). Han ved, hvad han taler om. Han er jo jæger og har mange faser på samvittigheden og i maven. Så det skulle prøves.
Ingredienser, til 2-3 presoner
- 4 fasanbryst
- 2 æg
- lidt hvedemel
- en god portion rasp (1/3 pose brugte jeg vel)
- en pakke smør
Udstyr
En kødhammer eller et eller andet, som du kan banke kødet med. En kødhammer har dog den fordel, at den har nogle “spidser” på hammerhovedet, som gør det lettere at få kødet fladt, og så bliver det også mørt af det.
Tid ~ ca. 30 minutter
Lidt forberedelse og en kort stegetid
Fremgangsmåde
Se brysterne efter for fjer og blod. Rens dem og skyld dem evt. under vand. Dup dem så tørre med noget køkkenrulle.
Bank dem så flade med kødhammere. Først med de brede spidser og så de tynde. Men pas på at du ikke banker igennem kødet. Det er nok bare at banke på den ene side.
Gør nu 3 tallerkner klare. I den første er piskede æg, i den anden mel og den tredje rasp. Dyp nu først begge sider fasanbrysterne i æg, så melet, så æg igen og til sidst rasp. På den måde sidder paneringen godt fast. Fyld op med rasp og mel om nødvendigt.
Smelt nu rigeligt med smør. Jeg startede med 1/3 pakke smør. Når smørret er smeltet og godt varmt, lægger du brysterne i panden (jeg stegte 2 ad gangen). Giv dem 3 minutter på hver side til de er gyldne. Når du har vendt dem, så tag en ske, som du løbende hælder noget smeltet smør fra panden henover brysterne. Jeg tilføjede løbende mere smør. Jeg brugte over en halv pakke til 4 schnitzler.
Jeg serverede dem med brasede kartofler og ærter. Ligesom en wienerschnitzel dog med ripsgele i stedet for “dreng”.
En lidt anderledes schnitzel…velbekomme