Det måtte jo være en del af denne blog, nemlig ordspil på Fars Gryde og farsgryde. Så her er det første og nok ikke sidste bud på en farsgryde, nemlig en græsk inspireret farsgryde. Og ja, jeg er med på, at det langt hen af vejen ligner en moussaka…jeg vil dog mene en ekstra græsk en af slagsen, da jeg brugte feta, som ost.
Hvorfor skal jeg kun bruge halvdelen af det hele…det er fordi du skal bruge den anden halvdel til ”Hurtige kødboller i tomatsovs”
Ingredienser, til et lille barn og 1-2 ikke alt for sultne voksne. Du kan også fryse det ned i mindre portioner til junior
- 1 aubergine
- Lige så meget kartoffel, som aubergine. Jeg bruge 10 små kartofler, men eller brug 1-2 bagekartofler
- 225 gr. hakkekød med lav fedtprocent (dvs. 1/2 pakke hakkekød)
- 1/2 løg
- 1/2 pakke / dåse hakkede tomater (ca. 200 gr) … jeg brugte en pakke, som var krydret med basilikum og oregano. Hvis du ikke gør det, så krydr det timian, merian, oregano eller basilikum
- 150 gr. feta (en pakke)
- Lidt mælk eller fløde (hvad du lige har)
Det er med vilje, at jeg kun bruger halvdelen af nogle ingredienser, den anden halvdel blev brugt til en gang Hurtige kødboller i tomatsovs (se her)
Tid ~ 2 timer
Det tager nok 30 minutter at forberede og det skal have 1,5 time i ovnen (der passer det sig selv)
Fremgangsmåde
Rens eller skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver (sådan ca. lidt mindre end 1/2 cm). Vask auberginen og fjern den grønne del, og skær så også den i tynde skiver. Skær feta’en i tern (1*1 cm) og hak løg & hvidløg.
Hæld mælk eller fløde i bunden af et ovnfast fad så det dækker. Og læg så et læg så først et lag kartofler og så et lag auberginen i fadet. Drys så med løg og hvidløg, smuldr hakkekødet ned i fadet og fordel feta’en. Læg så de resterede kartofler og aubergine i fadet og hæld de hakkede tomater over, så det dækker.
Dæk fadet med sølvpapir og sæt det i ovnen ved 150 grader i 1,5 time.