Røde kun de røde peberfrugter, kan min søn lide. Jeg kan egentlig ikke fortænke ham i det, jeg foretrækker dem også selv.  Jeg prøver at involvere min nu 4 årige dreng i så meget madlavning som muligt. Jeg tror på, at det er en af grundene til, at han stort set spiser alt (ja…det udsagn står i kontrast til, at han ikke er så vild med de grønne), da han selvfølgelig vil smage det, som han har været med til at lave. 

Ingredienser til 4 person

- Reklame -
  • 250 gr. stegt hakkekød 
  • 2 større gulerødder 
  • 4 stk. ostehaps, alle børn er vel ville med dem. Jeg forstår ikke hvorfor, og så er der meget plastik…så det er ikke helt med vores gode vilje. Nå, vi køber de økologiske…lidt bedre…måske…men lige så meget plastik.
  • 3 dl. tomatsovs (se fx her – du kan også købe en) og 1 dl. mælk
Ja, der er ostehaps

Tid ~ 80 minutter
60 minutter i ovnen, resten af tiden er jo faktisk leg med junior.

Fremgangsmåde


Skræl gulerødderne og riv dem. Skær toppen af peberfrugten, så den er helt åben … og skær så lidt som muligt af. Gem toppen.

Min søn hjælper både med at skære og fylde, og især det med ostehapsene er et hit. Da jeg tøede en op efter en uges tid, kunne han fortsat huske dem. 


Sæt peberfrugterne i et ovnfast fad. Junior fylder skiftevis gulerødder og hakkekød ned i peberfrugten. Når bunden er lagt, så sættes en ostehaps ned på højkant. Når junior er færdig, sættes lågene på. Fyld  tomatsovs ned i fadet, og hæld også noget mælk ved.

Så skal de ind i ovnen ved 180 grader i 60 minutter. Min søn har helt styr på, hvilken han skal have, men har  spiser selvfølgelig ikke 4. De resterende kan du lægge enkeltvis i en frysepose og fryse dem.

Mad til børn lavet sammen med dem

- Reklame -

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Indtast din email her