Hurtigt, det skulle bare gå hurtigt. Vi skulle have en gang hurtig aftensmad. Jeg fandt to pakker Sødam Økologisk Kylling Lårmix på tilbud hos Irma. Normalprisen for en pakke er 70 kr. for 400 gr. Jeg betalte 50 kr. Det (for slet ikke at tale om 70 kr.) er mange penge for en lårmix, men de smager rigtig godt.
Et tip til når du skal tilberede kylling er, at drysse lidt bagepulver henover skindet. Så bliver det mere sprødt. Det lyder lidt skørt, men den virker. Du må selv google dig frem til den (kemiske) begrundelse for det. Der er en del, som ynder at krydre kyllingen med alt muligt (paprika fx)…men jeg kan nu godt lide smagen af …. ja, kylling. Så jeg holder det super simpelt.
Hvis du gerne vil krydre lårene med lidt forskelligt, så hæld alle krydderierne (inkl. bagepulveret) i en stor frysepose, ryst posen, læg lårene ned i posen og ryst igen. På den måde får du fordelt krydderierne jævnt på lårene.
Ingredienser
- 800 gr. kyllinge-lårmix
- 2 store rødløg (du kan sagtens bruge flere)
- 4 fed hvidløg (ja, du kan også bruge flere af dem)
- Rigelig med olivenolie
- Salt og bagepulver
Fremgangsmåde
Pil løgene og hvidløg. Skær løgene i skiver og skær hvidløg i mindre stykker. Fordel det i et ovnfast fad, og hæld olivenolie henover det hele – du skal være gavmild. Læg lårene på løgene, hæld olivenolie henover lårene og drys så med salt og drys lidt bagepulver henover…fordel bagepulveret over skindet med hænderne. Det hvide på billedet er bagepulveret, inden jeg fordeler / gnider det over stykkerne.
Tænd oven på 200 gr. varmluft og sæt fadet i den kolde ovn. Lårene skal have ca. 50 minutter; men kig til dem efter 40. Det kommer an på størrelsen og din ovn.
Det skulle gå hurtigt, så vi spiste brød og en salat til. Løg / hvidløgsblanden smager godt til brødet