Naturen
gemmer på de mest lækre ting. Når du tænker på tang, tænker du sikkert på sushi. Det er egentlig skørt, at vi importerer tang fra asien til sushi, når vi selv har så meget af det.
Jeg må være ærlig…tanken om at spise tang er ikke er min, men min kærestes. Det var hende, som fik os med på en tangsafari. Jeg er glad for, at hun fik den ide. Jeg må dog sige, at den safari var alt for dyr ift. hvad man fik ud af den. Vi vadede rundt i vand for og selv, samlede tang og fik så at vide, hvad det var. I bund og grund er det forholdsvis enkelt. Det meste tang kan spises og du bør ikke spise for meget (på gr. af et højt indhold af tang). Når du samler tang skal det være frisk, vi høster det i vandet og tager ikke tang, som er skyllet på land. Det skal være rent, der må ikke være noget, som gror på det. Fx. var der små pletter med noget der ligner små kratere af kalk, på meget af det, som jeg fandt her sidst. Du skal heller ikke høste det i stillestående vand eller ved udløb / kloakker.
Vi plejer at samle blære tang; det er der en del af. Du må ikke rense det / skylle det i ferskvand, så bliver det slimet. Skyld det i havvand fra der, hvor du samlede det.
Udstyr
Afhængig af vandtemperaturen kan det være en god ide med waders.
Ingredienser
- Blæretang til at dække en bradepande. Det er nok som snak til 4 voksne.
- Olivenolie
- Havsalt
Tid ~ 10-30 min
Plus den tid det tager at samle og rense tangen; men det er jo bare en sjov familiebeskæftigelse.
Fremgangsmåde
Tag til det noget hav og find noget blæretang. Lad være med at hive det op med roden, tag en saks eller pluk det forsigtigt. Så får de næste også glæde af den. Når du har samlet nok, så rens det i havvandet, og dup det tørt med køkkenrulle eller et viskestykke (du kan tørre det, når du er hjemme).
Forvarm ovnen til 200 grader (varmluft) . Læg tangen i en skål og hæld noget olivenolien henover det; der skal ikke salt på endnu – da tangen er salt i forvejen fra havet. Rør rundt i det og fordel tangen på en bradepande med bagepapir.
Sæt nu bradepanden i ovnen og giv det mellem 10-30 minutter. Det afhænger af din ovn, mængden af tangen og ja..af tangen. Vi lavede det et par gange, mens vi var i sommerhus. Første gang tog det 10 minutter andre gange 25 minutter. Kig til det så det ikke brænder på, det skal være sprødt også i blærerne. Smag på dem for at vurdere om de er salte nok, hvis de trænger til lidt mere så drys lidt havsalt over dem.
En sund snak