? ja, jeg lignede et spørgsmålstegn, da jeg hørte mig selv sige “må jeg bede om mere fennikel”. Mig – som troede – at jeg ikke kan lide fennikel; men med som så mange andre madvarer synes jeg, at fennikel skifter smag, når det bliver tilberedt. Jeg fik noget stegt fennikel hos nogle venner, og det var faktisk virkelig godt; og smagen af anis / lakrids er langt fra så dominerende.
Jeg har så sidenhen selv lavet det et par gange; vi synes, at det passer godt som tilbehør til fisk, men det er en smagssag.
Ingredienser, som tilbehør til 4 personer
- 2 stk. fennikel
- olivenolien
- 1/2 citron
Tid ~ 10 min
Fremgangsmåde
Vask fennikel og skær resten af stænglen fra. Skær nu fennikelen i halve ringe, ligesom du ville gøre med et løg. Skiverne skal dog være tykkere
Nu hælder du olivenolie i en pande … bare så bunden er dækket lidt … og så steger du dem til de bliver gyldne Til sidst presser du citronensaften henover.