Godt det skal smage godt. Jeg kan godt lide at lave simreretter til vores søn. Der er mange fordele, men en af dem er, at den lange tilberedningstid virkelig får den gode smag frem. Derudover kan maden fryses i mindre portioner, så der er til flere gange. Du får noget dejligt mørt kød, som junior kan spise. Der er sovs til, så det behøver du ikke at tænke over. Og simreretter kan servers med meget forskelligt tilbehør. Den eneste ulempe er, at du skal være over det i flere timer, fordi det jo skal simre. Men her er det, hvor en trykkoger virkelig er god.
Du kan selvfølgelig godt lave nedenstående uden trykkoger, så skal du blot lade det simre i 3 timer.
Oksekød i tern i tomatsovs eller hakkekød i tomatsovs
Fremgangsmåden er den samme uafhængig af om du bruger kød i tern eller hakket oksekød. Der er sikkert nogen, som vil sige, at hakkekødet ikke skal have så langt tid; men den lange tilberedningstid får virkelig den gode smag fra – ikke mindst i tomaterne.
- 1,5-2 kg. oksekød i tern eller 1,5 kg. hakket oksekød
- 5 stk. gulerødder
- 3 dåser hakkede tomater, du kan også tage 4 hvis du vil have mere sovs
- 3 fed hvidløg
- 4 løg
- 1 peberfrugt
- olievenolie
- Hvad du ellers lige har af grønsager i køleskabet: Porrer, Auberginer, flere peberfrugter osv.
- Ikke salt , men 2 spsk timian, oregano eller en 2 kviste rosmarin går fint i
Tid ~ 1 time og 15 minutter
15 minutter til at gøre grønsagerne klare.
Fremgangsmåde
I trykkogeren uden låg, svitser du kødet i rigelig olivenolie, samtidig med at du hakker løg og hvidløg. Når kødet er ved at være brunt tilføjer du løgene og steger dem lidt med, samtidig med at du skræller gulerødder, renser peberfrugt og hvad du ellers har af grønsager. Skær grønsagerne i forholdsvis grove stykker. Smid dem med ned i gryden og rør det hele god sammen.
Tilsæt hvad du føler for af krydderier. Jeg salter det ikke af hensyn til junior.
Hæld nu 3 dåser hakkede eller flådede tomater ved. Hvis de er flåede, så skær i dem med en kniv mens de fortsat er i dåsen, så de bliver … ja…hakkede.
Så skal låget på trykkogeren, tænd for blusset og sæt den på højeste tryk. Når trykket er nået, skal det koge i 45 minutter, hvorefter du tager gryden af blusset. Lad være med at åbne gryden, men lad trykket aftage af sig selv (det tager ca. 15 minutter).
Det var det. Velbekomme.
Mad til børn lavet sammen med dem