Nordisk pesto, kan man også kalde denne udgave af en pesto. Min svigermor har rigtig mange valnødder og min kone er ret vild med at samle ramsløg, så jeg tænkte at kombinere det til en pesto. Du kan selvfølgelig også fx bruge pinjekerner i stedet for valnødder…men det her er min version, med råvarer som findes lige udenfor døren (for så vidt muligt). 

Når du samler ramsløg, skal du være opmærksom på, at de kan forveksles med nogle ret så giftige planter; du kan læse om at sanke ramsløg her

- Reklame -

Du kan servere pestoen ligesom du vil bruge enhver anden form for grøn pesto. Jeg vælger at tilføje en del olivenolie, så bliver den mere flydende, og plejer at servere den ovenpå nogle spaghetti med masser af reven parmesan.

Tid ~ 5 minutter

Det afhænger meget af, hvor hurtig du er til at knække nødderne … det er det, som tager mest tid.

Udstyr

Du skal bruge en god blender

Ingredienser, til en skål

  • 1-2 store skyllede håndfulde ramsløg
  • 1 lille håndfuld knækkede valnødekerner
  • 1 økologisk citron (jeg bruge saften af 1/3 af den)
  • Salt
  • Olivenolie 
  • Evt. lidt tørret chili (jeg brugte halvdelen af den mindste på billedet)
  • Evt. Parmesan sådan 20 gram (hvis du vil have en grov pesto)

Fremgangsmåde


Smid ramsløg, saften af citronen, nødder, evt. chili & parmesan og 1 dl olivenolien i en blender. Kør blendere på fuldskrue. Tjek konsistensen løbende. Hvis du gerne vil have den cremet og flydende, så hæld mere olivenolien ved. Hæld 0,5 dl til ad gangen indtil du er tilfreds. 

Smag til med salt og evt. citron / revet citronskal

Prøv at servere det som sovs til spaghetti med masser af revet parmesan

- Reklame -

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Indtast din email her