SUNDt vil jeg nu ikke kalde pølsehorn.  Nogle steder reklameres der med, at de er gode til madpakken. Det er de sikkert også, men det er nok mest, fordi det er let, og ikke fordi det er sundt. De er lette / hurtigte at lave, og så kan de fryses ned. Min dreng fylder 2 år i morgen, og han får nogle af sine venner på besøg. Jeg har derfor bagt pølsehorn til den lille flok. Netop fordi det er let, og de kan gå rundt / sidde med et.

Tid ~ 2 timer

Dejen skal hæve den ene af timerne, og det taget noget tid at forme pølsehornene.

Ingredienser, til ca. 36 stk.

  • 100 gr. smør
  • 4 dl sødmæk og 1 dl. kogende vand
  • 2,5 spsk sukker (den halve kom med, fordi min dreng også lige ville tilføje noget)
  • 1 spsk. salt
  • 800 gr. hvedemel
  • 200 gr. rugmel (den lidt sundere del)
  • en pakke økologisk gær
  • 12 wienerpølser

Fremgangsmåde


Varm først pølserne godt igennem (altså i vand) uden at de revner. Det er ikke givet at pølser kan spises rå. Og jeg stoler ikke på, at bagningen af pølsehornene, giver pølserne den nødvendige kernetemperatur.


Smelt smøret og bland det sammen med 4 dl. sødmælk og 1 dl. kogende vand. Vi har en Quooker og ved at blande væskerne sammen på den måde, får jeg den rette temperatur til, at jeg kan røre gæret i. Hæld begge slags mel ved og så sukker samt salt. Gær har det ikke så godt med salt, derfor har jeg lært at blande det i med melet. Ælt det hele – du skulle gerne ende op en en let fugtig dej. Lad dejen hæve en time.


Skær hver pølse i 3 lige store dele. Og rul dejen (ad flere omgange) i cirkler, som du så skærer i trekanter. Læg så 1/3 pølse i den tynde ende og rul det til et pølsehorn. Dejen skal ikke være for tynd, den skal ca. være en halv centimeter, og breden skal være pølsen plus en tommelfinger på hver side. Men det kommer sig ikke så nøje. Ift. billedet bør du skære trekanten længere…jeg synes, at der ellers ikke var nok dej. Læg dem en efter en på en bradepande med bagepapir.


Det taget et stykke tid at blive færdig med at rulle pølsehornene. Så de første får lov til at hæve lid mere, men ikke de sidste. For når du er færdig, sætter du bradepanden i en kold ovn og tænder for 200 grader. I takt med at ovnen varmer op, får de sidste også lov til at hæve lidt. Hornene skal have ca. 35 minutter fra du tænder for ovnen..men hold selv øje med dem.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Indtast din email her