Med eller uden, jeg foretrækker cheesecake uden bund, men det er der godt nok delte meninger om i vores lille hjem. Det, som vi alle er enige om, er, at det er en super måde at bruge sommerens bær på … eller dem, som du har frosset ned. Vi samlede ret så mange bær i sommers; jeg fandt lige 200 gr. hindbær i fryseren. Så nu lavede jeg lige en Cheesecake med bund.
Se her for en med brombær uden bund.
Jeg må i øvrigt sige, at et halvt kilo bær (som ved min brombær kage) er lige i overkanten til denne kage, 200 gr. er mere passende.
Tid ~ 1 time plus afkøling
Udstyr
En springform, min er 26 cm. i diameter
Ingredienser, til en kage
-
500 gram flødeost og 125 gram crème fraiche. Jeg har også lavet den med 400 gr flødeost og 225 gr. crème fraiche. Det passer bedre når der nu en gang er 200 gr. flødeost i en bakke.
-
175 gram rørsukker
-
25 gram vaniljesukker
-
4 æg
-
75 gram mel
-
Revet skal af en lille usprøjtet citron – kun det gule ikke det hvide
-
200 gr. bær – jeg brugte hindbær.
- Til bunden skal du bruge 250 gr. digestive kiks og 100 gr. smør (som du har taget ud af køleskabet et godt styk forinden) og skøret i mindre stykker.
Fremgangsmåde
BUNDEN – Hvis du vil have sådan en
Forvarm ovnen til 180 grader.
Hvis du har en minihakker, som er stor nok, og som du har lyst til at gøre rent, så kan du smide kiksene i den og hakke dem fint. Jeg har hverken lysten eller udstyrret, så jeg bruger nogle meget rene hænder til at mase kiksene fint, bagefter smider jeg smørstykkerne i og masser / ælter det hele godt til en jævn massen.
Fordel massen jævnt i bunden af en smurt tærteform (eller en med noget bagepapir i) og bag det i 10 min ved 180 grader. Den bliver ikke sprød; men lidt mere fast. Sæt den på køl.
På nær bærene bland så alle ingredienser i en skål. Der skal ikke være klumper af ost eller cremefraiche. Hæld det hele i tærteformen. Fordel så bærene i jævnt i massen.
Bag tærten i 40 min ved 180 grader.