Hvis du lige som mig fik samlet nogle brombær her på falderebet af sæsonen, så bør du overveje at lave en cheesecake. Jeg serverede den for min kæreste og en veninde. Veninden havde lige fået at vide, at hun har været i kontakt med en, som har vist sig at være smittet med Corona (så hun havde helt sikkert andre ting at tænke på) og fortalte om det, men stoppede meget abrupt op for at rose kagen, da hun tog den første bid. Så ja, den smagte godt.

Men – ja, der er et men – kagen viste sig at være forholdsvis dyr. Flødeosten og vaniljestangen koster næsten 100 kr. Så næste gang jeg laver den,  er osten på tilbud, og du kan også nøjes med at bruge vaniljesukker. Og hvis du ikke selv plukker dine bær, så køb du nøjes med  frosne.

Når det så er sagt, så får du en dejlig kage, som er virkelig let at lave.

Udstyr
Du skal bruge en springform, min har en diameter på 26 cm. Jeg tror, at det ikke er helt uvæsenligt for opskriften. Jo mindre formen er jo, tykkere er kagen. Så jeg kan forestille mig, at den så skal have lidt længere tid i ovnen. Men på den anden side, så er kagen jo også smallere … hmmm, det kan du så tænke meget over, eller se lidt oftere til kagen.

Ingredienser

  • 250 gr. brombær eller hindbær
  • 600 gr flødeost (den skal være ved stuetemperatur, da den skal røres sammen med de andre ingredienser)
  • korn fra en vaniljestang
  • 4 æg
  • 200 gr. rørsukker (du kan også bruge almindelig sukker)
  • 1 skyllet økologisk citron (det er vigtigt, at den er økologisk eller ubehandlet, da du skal bruge skrællen)
  • 120 gr. mel

Tid ~ 2-3 timer
Min var 2,5 timer på grillen – den skal have en kernetemperatur på 90 grader. 

Fremgangsmåde


Forvarm ovnen til 180 grader.

Nu flækker du vaniljestangen og skrab kornene ud. Tag en spsk. af sukkeret og hæld det på en lille tallerken og gnid så kornene ud i det. På den måde får du blandet / fordelt  kornene i sukkeret; ellers risikerer du at vaniljekornene blot ender som en klump. Pisk så æggene med sukkeret (også det med vaniljen), blommerne skal være rørt ud og det hele skal skumme lidt. Nu hælder du det i en røreskål og rører flødeosten ud i det. Det kan være lidt svært, men du skal have tålmodighed. Når det er lykkes, rører du så melet ud i det. Sidst men ikke mindst tager du et rivejern og river skrællen af citronen ned i dejen. Sørg for at du kun få det gule med, det hvide er bittert. Så er dejen klar.

Nr du har smurt springformen med smør på alle leder og kanter hælder du dejen i formen. Til venstre ser du den færdige dej. Den skal være lidt flydende. Til højere det færdige resultat.


Sæt nu springformen i den 180 grader varme ovn og bag kagen i 40 minutter. Den skal være fast yderst, men må godt være blævre lidt i midten, når du ryster formen blidt. Når den er kølet lidt af, sæt den i køleskabet og lad den køle af. Så er den klar.

Det kan være svært at vente til den er kølet helt af 🙂

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Indtast din email her