Legeaftaler, som så mange andre børn er min lille (store) søn rigtig glad for dem. Både min kone og jeg synes også, at det er dejligt, når han har en ven med hjem. Jeg er dog ikke så rutineret i det endnu, så jeg har brug for noget … ja, “pædagogisk assistance” i form af nogle sundere pandekager. Som regel laver han og jeg pandekagerne sammen, men når han skal have besøg, har jeg sørget for at dejen er klar.

Ingredienser, til 8 små pandekager

  • 40 gr. sukker (Hvis dine bananer er søde, kan du sagtens undvære sukkeret)
  • 50 gr. havregryn (jeg bruger finvalsede)
  • 1 æg
  • 1 banan
  • 2 dl. mælk
  • 25 gr. vaniljesukker
  • 100 gr. mel

Tid ~ 20 minutter
Det tager ikke lang tid at “smide” denne dej sammen. 

- Reklame -

Udstyr
Det er en fordel med en blender, når du skal have malet havregrynene og rørt banerne i dejen.

Fremgangsmåde


Put alle ingredienserne – på nær melet – i en blender og blend indtil alt er opløst og fint malet. Du kan evt. undlade sukker til at starte med, og lige smage på dejen, om den er sød nok. Det kan være at bananen er sød nok i sig selv. Nu tilføjer du melet – jeg bruger blenderen til at røre det sammen, men du kan også røre det sammen i en skål.

Som du kan se, har min lille hjælper helt styr på det. Han er fire år, og han kan næsten lave dejen selv.


Nu skal du bage pandekagerne. Smelt smør i en pande, sørg for at den er godt varm. Hæld dej i panden – den er lidt tyk, så du skal nok bevæge panden lidt frem og tilbage for at fordele dejen. Jeg kan godt lide, at de ikke er så store til børnene. Børnene kommer også til at bede om en til og en til, og når pandekagerne ikke er … ja så store … så er det lettere at opfylde dette ønske.

Som du kan se, har jeg lidt forskellige pander. Jeg har en pande fra De Buyer med 3 pander i et. Jeg ved ikke, hvad den er tiltænkt til, men den er kanon til spejlæg og små pandekager. Så har jeg en vendbar grilpande (en såkaldt Griddle, der dækker halvdelen af komfuret), og som du kan se på billedet forneden, har jeg nogle mindre støbejernspander (købt for en tyver hos Netto)…jeg ved egentlig ikke hvad jeg vil sige med det…andet end at jeg har for mange pander…

Forholdsvis sunde – hvem kan ikke lide pandekager

- Reklame -

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Indtast din email her