Fast food, det her er fast food, når det er bedst, og som det burde være. Lækkert, frisk, moderat sundt / eller usundt (kommer vel an på om du er “halv fuld” eller “halv tomt” typen og hurtigt at lave.
Som fast food burde være
Ingredienser til 6 personer
- 500 gr. rabarber renset og skåret i 2-3 cm lange stykker
- 50 gr. sukker og 2 gr. vaniljepulver (du kan også tage lidt korn af en stang…og mas dem ud i sukkeret)
- Til crumblen skal du bruge 100 gr. sukker, 100 gr. smør, 100 gr. mel og 100 gr. havregryn – det er ret let at huske. Og 3 gr. vaniljepulver eller resten af kornene fra en stang (igen, mas kornene ned i sukkeret og gnid rundt i det…ellers er kornene bare en klump)
- Crumblen kan med fordel serveres med creme fraiche, is eller flødeskum
Tid ~ 60 minutter, men det tager kun 10 min at forberede
Fremgangsmåde
Tag smørret ud af køleskabet og forvarm ovnen til 180 grader varmluft, inden du går i gang med at rense rabarberen og skære den i stykker. Læg rabarberstykkerne i et stort ovnfast fad – rabarberen skal være i et ca. 2 cm. tykt lag i bunden, drys med 50 gr. sukker og 2 gr. vanilje. Hvis du bruger en stang, så skrab allerede nu alle kornene ud … du skal kun bruge lidt af dem nu, men læg stængerne med ned til rabarberen. Bag det hele 20 minutter.
I mellemtiden gør du crumblen klar. Læg alle ingredienserne i en stor skål – vask hænderne – og brug nu de rene hænder til at blande alt godt sammen. Mas smørret ind i mel og havregrynene.
Tag rabarberen ud af ovnen og fordel crumblen jævnt henhover. Bag den gylden i 30-40 minutter.