Overalt
de er bare overalt! Hvad jeg taler om JORDSKOKKER. Vi har en nyttehave, hvor den tidligere ejer har plantet jordskokker. Jordskokker er på mange måde grønsagernes ukrudt…de er ikke til at slippe af med. Når du tror, at du har taget den sidste, så vender du en en sten eller graver et hul, og så er der flere. Hvis du kan lide jordskokker, så er det jo en god ting…og det kan vi.
Som I kan fornemme, så har vi selv masser af jordskokker; men jeg kan ikke lade være med, at bruge billedet af nogen, som forærer jordskokker væk, som titelbilledet på dette indlæg. Det er simpelthen sådan en god og sympatisk ide. Vi har selv masser, tag hvad I kan spise…og vi skal ikke have noget for det! Det er god karma.
Nå, men eftersom vi selv har så mange, så spiser vi jordskokker på forskellige måder. Ovnbagte i stedet for kartofler, som suppe (klassisk)…for et stykke tid siden fik vi friturestegte jordskokker som en slags tapas på en restaurant…og det smagte godt. Det måte vi selv lave…så frem med frituregryden.
Tid ~ 30 min
De skal renses grundigt, og det er ikke så let. Det er nok den største ulempe med jordskokker.
Ingredienser, som tapas
- 1-2 jordskokker per person
- Fritureolie
Fremgangsmåde
Rens jordskokkerne grundigt. Du behøver ikke at skrælle dem, men du skal være sikker på, at alt jorden er væk. Skær dem i kvarte stykker.
Varm olien op i en gryde eller i frituregryden. Jeg brugte min friture og satte den til de maksimale 190 grader. Hvis du bruger en gryde, så dyb en jordskokke ned i olien. Når det syder omkring den, er olien varm nok.
Læg jordskokkerne ned i olien. Hvis du ikke har friturestegt noget før, så vær forsigtigt. Lad være med at dumpe jordskokkerne ned i olien. Olien er meget varmt, og du vil ikke have, at det sprøjter ud over det hele / på dig. Du skal heller ikke smide alle jordskokkerne ned på en gang. Du skal nøjes, så de ikke ligger oven på hinanden, men ved siden af hinanden. Ellers vil olien blive afkølet…jo flere watt din friture har, jo bedre vil den være til at håndtere det. Men hele pointen er, at den høje temperatur skal tilberede jordskokkerne så hurtigt som muligt, så de ligger i fedtet (og suger det til sig) i så kort tid som muligt.
Når jordskokkerne er gyldenbrune til den mørke side, så er de færdige. Hold øje med dem, lige pludselig går det stærkt. Hos mig tog det omkring 10 min.
Vi spiste dem med trøffelmaYo, men du kan også bruge en hvilken som helst anden