Kage, nu ved vores søn, hvad kager er. Han hjalp mig med at lave disse bananmuffins, og han har styr på, at jeg har frosset dem ned, så han peger tit på fryseren og siger “kage”. Han er ret glad for dem. Da jeg lavede dem, lagde jeg vægt på, at de ikke skulle være helt så usunde. Så jeg brugte halv mel halv mandler (som blev til hjemmelavet mandelmel). Man kan være fristet til at putte store stykke chokolade i bananmuffins eller hele mandler. Men chokolade kommer lillemand til at fedte rundt med (i sofaen) og mandlerne kan han ikke tykke. Så måske synes de lidt kedelige for voksne, men min søn er vild med dem, og det er det vigtigste for mig.
Ingredienser, til 12 stk.
- 200 gr mandler
- 200 gr hvedemel
- 1 tsk. vaniljepulver
- 5 tsk. bagepulver
- 5 bananer
- 1 dl. mælk
- 2 tsk. kakaopulver
- 100 gr rørsukker
- Noget at smøre muffinformen med
Tid ~ 15 min – 1 time + 20 min. bagetid
Min søn hjælper med at lave dem, det er super hyggeligt, men det tager lidt længere tid.
Fremgangsmåde
Tænd for ovnen på 180 grader.
Smid mandlerne med skal på ned i din blender og blend til mandelmel. Skræl bananerne og smid dem ned til mandlerne sammen med resten af ingredienserne på nær melet. Blend det hele til der ikke er klumper. Tilføj nu melet og blend det igen til dejen er flydende og lind uden klumper. Smør din muffinsform og hæld dejen i formen. Du skal være opmærksom på, at de hæver en del, så fyld kun 2/3 op.
De skal bages 20 minutter ved 180 grader. Tag dem så ud af formen og læg dem på en rist. Giv 1-2 stykker til junior (eller hvad du nu synes, er forsvarligt) og frys resten ned. De kan tøs op i mikroen ved maks svøbt ind i køkkenrulle i 1-2 minutter (kig til dem)