fik jeg eksperimenteret noget mere med at bage rugbrød. Jeg er gået fra ikke at gide / turde til at synes, at det er super sjovt og virkelig let at gå til.

Det mørke brød med mange kerner

Denne gang har jeg valgt at tilføje maltmel. Det er forholdsvis dyrt, det giver brødet en mørkere og lidt mere dyb smag. Sammnenlignet med mit første rugbrød  “Den hurtige med surdej”, er smagen mere dyb og kraftig. Jeg bruger det samme rugmel, så det må komme fra maltmelet. Sammenlagt er der lidt flere og forskellige kerner i. Det kan man godt smage; og brødet mætter mere.

- Reklame -

Som du kan se på billederne sidst i indlægget, havde jeg denne gang 2 hjælpere…min søn og hans bamse.

Men her er opskriften på  Det “mørke” med surdej, fremgangsmåden er den samme som for “Den hurtige med surdej”.

Ingredienser, til 2 styk 2,5 liter forme

  • 1 kg. økologisk rugmel – 27,5 kr
  • 125 gr. maltmel – 17,5 kr. 
  • 1 liter lunkent vand
  • 240 gr. økologisk solsikkekerner – 10 kr.
  • 175 gr. hørfrø  – 8 kr. 
  • 175 knækkede rugkerner – 5 kr. 
  • 10 gr. økologisk gær – 1 kr.
  • 325 gr. surdej, lidt mere eller mindre gør ikke noget
  • 25 gr. havsalt

Det bliver så 43,5 kr for ca. 3 kg. brød. Så det er 11,5 kr. per halvkilo. Sammenlignet med rugbrødsblandingerne, så er det også billigt, og så bruger jeg i øvrigt et virkelig gode økologiske og lidt dyrere ingredienser. 

- Reklame -

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Indtast din email her