Både

…og, har jeg det med nemlig.com. Det er let at gå til at & let at bestille, priserne er rimelige og servicen er i top. Men jeg synes, at de genererer nok så meget affald. Tidligere var det endnu værre med alle de plastikposer,  nu leveres varerne i et hav af papkasser (jeg havde en gang en enkelt pakke gær, som kom i én kasse) og et hav af termo-kasser. Jeg forstår jo godt hvorfor, eftersom der er et lager med forskellige kategorier, og så er det bare lettere at pakke i en kasse i stedet for at samle det på tværs af kategorier. Jeg har ringet til dem og foreslået, at jeg gerne betaler mere, mod at der bruges mere tid på at pakke i færre kasser. Jeg fik blot at vide, at jeg kunne sende dem retur … hvad laver I så med kasserne, kan de bruges igen? Nej, nej, de havner på genbrugspladsen…hmmm. Jeg har også foreslået, at de burde indføre pant på deres termo-kasser. Sidstnævnte skyldes, at jeg – den anden dag på genbrugspladsen – så flere af deres termo-kasser i kontaineren med ikke genanvendelig affald. Jeg tjekkede på etikken, varerne var blevet leveret dags dato og kunden gad ikke have dem stå til næste gang nemlig.com forbi, og tager dem med…det er bare ikke i orden af “hvem du så end er”. Men super at nemlig.com afhenter og genanvender termo-kassen.

- Reklame -

Nå, hvorom alt er, jeg handler hos nemlig med omtanke – og prøver at minimere antal kasser. Papkasserne bruger vi så til at sortere affald i, og når – vi handler i fysiske forretninger – i stedet for plastikposer.

HVorfor skriver jeg så meget om nemlig.com?

Du undrer dig måske over, hvorfor jeg skriver så meget om nemlig.com i sammenhæng med Sous Vide. Det skyldes, at jeg den anden dag faldt over en termo-kasse, som havde fået et hak i det ene hjørne. Både låg og kassen var medtaget og synes lige til at smide ud. Men – dagen forinden – havde det irriteret mig, at jeg ikke rigtig kunne isolere min Sous Vide.

Jeg har sådan nogle kugler, som kan lægges oven på vandet i Sous Vide karret og fungerer som låg; de er gode, men det isoleret bare ikke siderne. Du kan købe kuglerne her hos KitchenOne – det er et reklamelink. Jeg kan ikke huske, hvor jeg købte mine. Jeg synes at kugler er en ret dyr løsning, da du næppe kan nøjes med en pose, så hvis du har en gammel termo-kasse, så brug den. 

Da jeg så termo-kassen med det hak, fik jeg en ide. Jeg skar hakket mere rent i låget, så Sous Vide’n kunne stikke ud; og jeg skar også et hul øverst på bagsiden af kassen, så holderen og ledningen kunne stikke ud.

Så fik den termokasse da nyt liv, og bidrager også til at spare strøm.

 

- Reklame -

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Indtast din email her