Rødbeder har jeg, det lidt underlig med. Ja, jeg ved ikke hvad jeg skal kalde det. Jeg er ikke så vild med dem i varmt mad, jeg kan lide små mængder i juice, og jeg er virkelig træt af, at de farver så meget … men alt i alt en dejlig grønsag. Vi har plantet en del af dem i vores lille have, og eftersom det selv lykkes for mig, kan det ikke være særlig svært at lykkes med rødbeder. De vokser og bliver pænt store.

Jeg vidste ikke lige, hvad jeg skulle bruge 0,5 kg. rødbeder til, så jeg tænkte, at jeg vil sylte dem. Lad mig sige det med det samme, hjemmesyltede rødbeder er fantastiske…det var faktisk første gang, at jeg har forsøgt mig med det. Jeg har ikke tilføjet krydderier til lagen, nogen vil synes, at det er lidt kedeligt, og at der mangler noget. Efter at jeg har smagt på dem, er jeg glad for det. De har en dejlig sød smag af rødbeder og ikke andet … jeg havde ikke troet, at jeg nogensinde ville skrive det om rødbeder.

Ingredienser, til et glas på 6 dl. 

  • 0,5 kg rødbeder
  • 2 dl. eddike og 1 dl. sukkersirup (se opskriften her)

Tid ~ 40 min

Udstyr
Henkogningsglas og et par plastiskhandsker er en god idé. Jeg havde ingen, så jeg gik rundt med røde fingre i et stykke tid, men det var ikke så slemt.

Fremgangsmåde


Skyld rødbeder, du skal ikke skrælle dem. Det er meget lettere at smutte dem. Kog dem til de er møre, men fortsat har bid. Det tog 30 min hos mig.


Når du er færdig så lægger du dem i koldt vand, og efter et par minutter er skindet lige til at gnide af / smutte af. Du kan du vælge at skære dem i skiver, jeg valgte at halvere dem og så skære dem 1 cm tykke stykker. På den måde undgik jeg at få alt for røde fingre, bortset fra det kan jeg også gode lide dem på denne måde. 


Mens rødbederne koger kan du hælde eddike og sukkersirup i en gryde og koge det op. Skold også dit henkogningsglas. Det er en god ide, først at skylde dem i varmt vand (altså ikke kogende) for at varme glasset lidt op, så det ikke går i stykker, når du skolder det. Læg så rødbedestykkerne i glasset og hæld lagen over, luk det med det samme, så der dannes undertryk. Rødbederne skal være dækkede, hvis der ikke er nok væske, kan du hurtigt lave lidt mere ekstra lage (men det burde passe).

Jeg ved faktisk ikke hvor længe de mindst skal trække for at være gode, men jeg lod mine stå i et døgns tid; og da var de gode. 

Det lille glas er til at spise dage efter…det store til at gemme

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Indtast din email her