Jeg kan faktisk ikke udtale mig om, hvorvidt Samsø festivalen er Danmarks mest hyggeligt festival…jeg har nemlig ikke været til særlig mange…men det er i hvert fald en hyggelig festival med barn. Min kæreste og jeg havde lejet et sommerhus på Samsø og inviteret min svigermor med. Da vi bookede huset, vidste vi faktisk ikke, at der ville være festival i denne uge…det var en rent tilfælde. Så vi kørte frem og tilbage i bil til festivalen om middagen (der er masser af parkeringspladser) og på cykel om aftenen.

Det er første gang, at jeg har været til Samsø festival, så jeg ved ikke hvordan programmet har været de sidste 29 år (og ja, festivalen havde 30 års jubilæum), men her i 2019 bød den på mange danske kunsterne og kunsterne til enhver smag. Der var noget til min kæreste (som er yngre end mig, men ikke så meget, at det burde gøre en forskel på, hvad vi kan lide at lytte til … men der er i hvert fald forskel), der var noget til mig (jeg er ikke meget for at indrømme det, men jeg lyttede til Michael Learns to Rock…det var ren nostalgi, og faktisk ikke særlig godt…det var til gengæld Status Quo … og nu må du så sjuske dig frem til, hvor gammel jeg er), og der var noget til min svigermor. Og hvad der er mest vigtigt, der var en del underholdning for vores lille dreng … men mere om det senere.

- Reklame -
På vej til koncert med junior i en rygsæk (altså en til børn) og høreværn.

Koncerterne lå – for os – virkelig godt fordelt på dagen. Inden koncerterne startede var der en scene, med 1-1,5 times standup…og det var gode kunstnere. Koncerterne om aftermiddagen faldt i alle vores smag og mht. aftenen, så passede det med at min fantastiske svigermor så til vores søn 2 af aftenerne, så min kæreste og jeg kunne nyde “vores” koncerter. Og i dag (ja, jeg sidder og skriver dette, mens jeg fra terrassen på sommerhuset kan høre koncert i det fjerne) er jeg så hjemme til aften med junior. Jeg skal ikke gøre mig til dommer over, om koncerterne var gode eller ej…det har jeg ikke nok erfaring med den slags til, men at høre Status Quo synge “In The Army Now” var i sig selv billetten værd for mig.

Der var også underholdning for børn, men det faldt typisk sammen med, at vores søn sov til middag. Men derudover var der et kæmpe legeområde på pladsen med bl.a. en hoppeborg og cirkus til børn, hvor vi på skift kunne leje med ham, mens “de andre” lyttede til fx. Stand Up. Og foran den store scene var en kæmpe sandkasse (under et ret stort åben telt, der skyggede), hvor junior kunne lege mens vi lyttede til musikken.  Et virkelig fedt “setup”. 

Så JA…Samsø festivalen er virkelig fedt med barn!

Mad & drikke, sidste år var vi til Tønderfestival, der var flere sunde og gode alternativer, og der synes at være kræset mere om maden. I løbet af de 3-4 dage jeg spiste på Samsø festivalen, blev jeg virkelig træt af maden. Dem, der kender mig, vil tro, at det ikke er muligt…men jeg blev selv træt at hotdogs (lavet med en lokal pølse fra Samsø, der i øvrigt var meget velsmagende). Mht. drikkevarerne, udvalget af øl var godt takket være en bod med diverse øl fra Jacobsen. Der var en bod med lokalt Gin og Rom fra Samsø…men det synes jeg var alt for dyrt. 80 kr. for en meget lille gin tonic (lokal produceret gin blandet op med billigt tonic ??!!?) der ikke smagte bedre en den til 45 fra boden med i øvrigt ret dårlige drinks. Så nej, det er ikke værd at skrive om.

Virkelig irriterende var nogle få ting. Festivalen gør brug af pant plastisk krus. Det er jo en fantastisk ting, så vi gav gerne 10 kr. i pant for et plastiskkrus. Faktisk var vi lidt dårlige til at få dem byttet løbende, så vi endte op med en del krus, for så at konstatere, at man kun fik 1 kr. (og nej, jeg har ikke skrevet forkert én krone) retur per krus. Det er jo totalt skørt, og vi endte med at tage en del krus med hjem…og mon ikke en del andre bare har smidt dem ud (desværre). Og så var der også nogle gange, hvor regler bare blev håndhævet uden omtanke. Min kæreste (med en halv øl i hånden) og jeg stak nærmest kun hovedet ud af en ind- / udgang, men kæresten fik ikke lov til at gå ind igen, før hun havde bundet sin øl…man må jo ikke tage drikkevarer med ind (de skal købes på pladsen). Og selvom man har købt drikkevarer på pladsen, så er der jo forskellige pladser, og der må kun tage en drink med fra den ene plads til den anden (sikkert, fordi der er nogle boder, som har betalt dyrt for at stå ved pladsen med koncerterne…men helt ærligt, det krævede lidt diskussion for at jeg så allernådigst fik lov til at tage en ordentlig øl (de blev nemlig ikke solgt alle steder) med til min kæreste, som holdt pladser til en koncert). Og ja, børn under 13 år er gratis. Så vi tænkte ikke over, at vi den første dag ikke fik et armbånd til vores lille dreng; men vi blev så nægtet adgang til koncertpladsen (sjovt nok først på anden dagen), fordi junior ikke havde et armbånd, og man nu havde fået at vide, at alle børn skal have et. Fair nok, at man ikke kan kende forskel på en 12 og 13 årig; men helt ærligt vores søn er 2 år og sad i en barnvogn. Det er bare ikke særlig fedt at komme for sent til en god koncert og være nødt til at gå et godt stykke med et stk. barn og barnevogn for at få et armbånd, som han ikke gider have på.

Så alt i alt tak Samsø! for en kanon børnvenlig festival…men stram lige op på de irriterende ting 🙂

- Reklame -

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Indtast din email her