En …en enkelt dag før den 2 årige reklamtionsret udløb reklamerede jeg min brødbagemaskine (se anmeldelsen her). Der var overgang i den og motoren lød mærkelig. Jeg mener fortsat, at det er en god maskine, og at det ikke er et udtryk for dårlig kvalitet. Jeg tror egentlig blot, at det er et udtryk for, at den er blevet brugt ekstremt flittigt. Den kostede små 3.000 kr., jeg vil mene, at jeg har fået bagt så meget, at den er betalt sig selv; men en uges tid efter, at jeg havde afleveret den, fik jeg besked på, at den ikke kunne laves og fik pengene retur! Så jeg har haft den gratis i 2 år.

Jeg forstår egentlig ikke, at jeg fik hele beløbet…jeg mener, jeg har jo trods alt brugt den; men det vil jeg ikke brokke mig over. Men nu stiller det store spørgsmål sig, skal jeg have en ny? Kan jeg klare mig uden? Jeg ved det godt, jeg har det for godt, når jeg  har sådanne problemer.

- Reklame -

Jeg sparede en del tid på transport, mens der var dømt hjemmearbejde på gr. af Corona. Noget af den tid brugte jeg på at bage brød uden maskine. Som du kan se, er mine forsøg mere eller mindre vellykkede. Jeg eksperimenterede en del med forskellige teknikker. Konklusionen på mine forsøg er:

  1. Jeg kan ikke bage brød med så meget væske, som Claus Meyer foreslår det i diverse bøger… og så kan jeg ælte nok så meget
  2. Jeg har også forsøgt mig med autolyse, men det virker ikke for mig
  3. Jeg foretrækker smagen af brød, som ikke er bagt i bagemaskine… til sidst brugte jeg bagemaskinen kun til at ælte
  4. Ja, man skal bage brød ved høj varme, men det er også en god idé at skrue lidt ned. Ellers bliver det brandt i toppen før det er klart.
  5. Det kan svare sige at investere i et godt stegetermoter for at tjekke temeraturen i brødet (altså for at se om det er færdig)
  6. Det er godt at smide noget vand ind i ovnen, så det får en sprød skorpe…men, men, husk at bruge varmt / kogende vand.

Den helt store fordel ved en brødbagemaskine er, at du har friskbagt brød om morgenen, og at det stort set ikke tager tid at lave det. Til gengæld synes jeg, at du går på kompromis med smagen. Så, nu hvor junior er lidt ældre (han er 3) og er glad for at samle en dej sammen med mig, er det med tiden knap så vigtigt. Jeg har efterhånden også fået bagt så meget, at det  ikke synes at tage tid; og sidst men ikke mindst generer det mig ikke at stå lidt tidligere op for at smide det i ovnen.

Så min konklusion er, nej … jeg skal ikke have en ny bagemaskine. Jeg har været glad for den, da jeg havde den; men nu er det tid noget andet. Jeg skal have mig en røremaskine…og den er netop bestilt

- Reklame -

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Indtast din email her