Pulp og nej, jeg skal ikke til at skrive “fiction”.  Ok, måske lidt plat, men – med mindre at du ejer en juicer – så ved du ikke hvad pulp er. Og selvom du har en juicer, så er det ikke sikkert. “Pulp” er det, som ikke er juice / saft, det er det som synes at være “tilovers”

Når jeg skriver “synes” skyldes det, at jeg før i tiden “bare” har smidt det ud…dvs. jeg har givet det til hønsene. Det var min kæreste, som fik mig til at tænke over,  at det er skørt. Det må da kunne bruges til noget? Hun spurgte så, om det ikke kunne bruges i gulerodsboller (hun havde lavet ren gulerodsjuice). Jeg sagde straks “nej”…men hvorfor egentlig…og fik rettet det til et “måske” for så at ende på et “ja”…lidt træls egentlig, at mit udgangspunkt var “nej”…det må jeg arbejde på….”Yes Man”…nu hvor jeg er ved film titler.

- Reklame -

Jeg laver tit gulerodsboller med femkornsblanding, og jeg synes at det er træls af skulle rive dem. Jeg er også for nærig til at købe nogle, som allerede er revet. Så det at bruge rester fra juiceren, er jo en god idé på mange måder.

Ingredienser – 25 boller

  • Pulp fra 1 kg. gulerødder, med min juicer er det ca 800 gr.
  • 6 dl. af gulerodssaften. Du kan også erstattet noget af det med vand. Jo mere gulerodssaft du bruger, jo sødere bliver bollerne. Jeg synes, at de var gode; men min kæreste synes, at det var for søde. Jeg vil nok bruge 3 dl. vand næste gang.
  • 1 pose tørgær, så skal du ikke bøvle med at varme saften op for at løse gæren op
  • 1,5 kg. mel
  • 15 gr. salt
  • 200-250 gr. femkornsblanding. Pakkerne komme i forskellig størrelse, så derfor dette spænd

Udstyr
Du kan selvfølgelig godt ælte i hånden. Men en røremaskine giver – ved de mængder mel og gulerødder – rigtig god mening, og du skal selvfølgelig også have en juicer. 

Tid ~ 3 timer
Der er dog kun 30 minutters arbejde i det. Men jeg tæller ikke juicer tiden med. Det klarer min lille 3årige søn i øvrigt. 

Fremgangsmåde


Smid alle ingredienser i en en røremaskine og ælt dejen i 15-20 minutter ved mellem hastighed. Start med den lave hastighed. Den mængde ingredienser kræver en god røremaskine, jeg bruger en Ankarsrum. Hvis du har en med en mindre skål, så overvej at lave en halv portion.

Du skulle meget gerne have en luftig dej efter 2 timers hævning


Lad dejen hæve i 2 timer. Nu ruller du 25 boller af dejen og lægger dem på en bradepande med bagepapir. Du tænder nu ovnen på 220 grader varmluft. Så lad bollerne efterhæve, mens oven bliver varm, sæt dem ind og bag dem 20 minutter.

En god måde at bruge “rester”

- Reklame -

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Indtast din email her