IKKE

noget som helst godt, kan jeg sige om Mc Donalds. Det hedder jo Fast Food, men hold da op, hvor skal man vente længe for at få sin mad. På den tid kan jeg selv lave en burger. Jeg forstår simpelthen ikke, hvorfor folk gider stå / holde i kø for at at få noget usundt, ikke særligt velsmagende og absolut intetsigende mad. I mine yngre dage spiste jeg kun hos Mc Donalds, når jeg var på vej hjem fra byen og havde fået for meget at drikke. I denne situation synes en salt og fed burger at være en god idé; men selv det kan jeg ikke få mig selv til længere. Noget, som jeg huskede som nogenlunde velsmagende, var en Breakfast Mc Muffin, så den anden morgen kørte jeg forbi en Mc Drive og købte en. Jeg ved ikke, om mine smagsløg har ændret sig; men den dag i dag, kan jeg virkelig ikke lide den. Jeg tog en bid, og så smed jeg den ud. Jeg synes at kødet smagte mærkeligt, og jeg er sikker på, at det ikke var en fejl

- Reklame -

Når det så er sagt, giver det på en måde mening med en muffin, kødfars, bacon og ost. Så jeg tænkte, det må da være muligt selv at lave en velsmagende udgave…og det er det! 

Ingredienser til 4 stk. 

  • 4 muffins, se en opskrift her.
  • 400 gr. fedt svinekød (8-12%). Jeg går efter velsmag, ikke efter at det skal være sundt.
  • Revet cheddar
  • Bacon
  • 4 æg
  • Et lille løg eller resten af et, som du river på et fint rivejern. Du skal bruge en spiseske.
  • Tørrede krydderier: 0,5 spsk. timian, salvie og salt & 0,25 spsk. hvid pebber og hvidløgspulver
  • Smør til at stege æggene
  • Ketchup, mayonnaise (jeg bruger en god købe en, fordi den ikke skal smage hjemmelavet – den har en lidt anden smag) og sennep

Udstyr
Du skal bruge et par bageringe i en tilpas størrelse (mine er 9 cm. i diamater)

Tid ~ 30 minutter
Jeg regner med, at du har lavet muffins. 

Fremgangsmåde


Bland kødet, løg og kyrdderiner i en skål og ælt det grundigt. Du vil gerne have kødet til at binde, og det kræver lidt kræfter. Ælt det i en 10 minutters tid. Form så farsen til 4 bøffer. Jeg bruger den samme 9 cm. bageform, som jeg bruger til muffins. Mens du ælter, steger du bacon i en panden.

Når bacon er stegt, så gemmer du fedtet og steger bøfferne i fedtet. 5-6 minutter på hver side, de skal være gennemstegte. 


Mens du steger bøfferne, slår du æggene ud og rør hvider og blommer sammen. Smelt smør i en pande og sæt 4 bageringe i den. Vent til panden er godt varm, inden du heller en fjerdedel af æggeblandingen i hver bagering. Hvis panden ikke er varm nok, størkner ægget ikke hurtigt nok og løber ud af ringene. Jeg lavede 2 æg af gangen, og du kan sagtens bruge en almindelig pande. Jeg har en hvor man kan lave 3 spejlæg ad gangen, og det hjælper med at holde æggemassen i ringene.

Læg et låg over så den øverste del af æggene også bliver færdig. Når ægget synes at være fast skal de vendes. Du løfter ringene op (pas på fingrene, de er varme), vender dem om på et skærebrat og kør en skarp smal kniv langs siden af ringen. Nu kan du forsigtigt trykkee æggene ned i ringen og sætte ringene på panden igen. Nu steger du dem færdige med den anden side nedad.


Drys cheddar oven på hver bøf og smelt det i mikroen. Og så er du klar til at anrette. Smør lidt mayo, ketchup og sennep på hver underside, læg et æg oven på, så en bøf og til sidst et par skiver bacon.

 

Mættende,velsmagende og sundere end originalen (dog dermed ikke sagt, at det er sundt … haha)

 

- Reklame -

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Indtast din email her